Diskutē par sporta veterānu aktivitātēm Ķekavas novadā

 9. aprīlī pirmo reizi Ķekavas novadā viesojās Latvijas sporta veterānu savienības (LSVS) valde, lai iepazītos ar sporta dzīves organizāciju un attīstību, kā arī pārrunātu sadarbības iespējas, rīkojot dažādas sporta veterānu sacensības vai sacensību posmus tieši Ķekavas novadā.

 

Tikšanās laikā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks īsumā iepazīstināja klātesošos ar novada sporta dzīvi, pašvaldības atbalstu sporta jomai un nākotnes iecerēm infrastruktūras attīstībā. 

 

 

“2014. gadā Ķekavas novada pašvaldība sportam atvēlējusi vairāk kā 814 000 euro. Šobrīd strādājam pie sporta infrastruktūras objektu sakārtošanas - jaunas sporta zāles būvniecības, peldbaseina un stadiona projekta, vēl viena veloceliņa izveides novadā.

 

 

No pašvaldības puses atbalstām arī veterānu sportu, nodrošinām transportu, dalības maksu un citus izdevumus uz dažādām veterānu sacensībām, tai skaitā arī uz Latvijas  pašvaldību veterānu rīkotajām sporta spēlēm,” norādīja V.Variks.

 

 

Savukārt Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras direktore Dace Cīrule detalizētāk izklāstīja sporta aģentūras darbu un struktūru, sporta infrastruktūru, finansējuma sadalījumu sportistiem un sporta veterānu aktivitātes. “Mums šobrīd novadā galvenais  ir pilnveidot sporta bāzes,  jo viss pārējais veiksmīgai sporta attīstībai mums ir pieejams,” uzsvēra D.Cīrule.   

 

 

Runājot par sadarbības iespējām, D.Cīrule ierosināja iekļaut Latvijas sporta veterānu savienības sporta spēlēs loka šaušanu un piedāvāja šāda veida sacensības organizēt Ķekavas novadā. Tāpat viņa ieteica noorganizēt dažus LSVS posmus basketbolā un 2015. gadā florbolā plānotajā jaunajā Ķekavas sākumskolas sporta zālē.

 

 

Par senioru sporta aktivitātēm informēja arī pensionāru biedrības “Polārzvaigzne” un interešu grupas “Novecosim aktīvi” pārstāve Ingera Bērziņa.

 

 

LSVS valdes priekšsēdētājs Daumants Znatnajs atzinīgi novērtēja pašvaldības ieguldījumu sporta jomas nodrošināšanā un attīstībā, īpaši akcentējot būtisko lomu sporta aktivitātēs iesaistīt jauniešus. Tieši tādēļ jo īpaši viņš ir gandarīts,  ka Ķekavas novadā darbojas sporta skola, kas šobrīd piedāvā izglītības programmas sešos sporta veidos.

 

 

Izmantojot viesošanos Ķekavas novadā, D.Znatnajs pasniedza Latvijas sporta veterānu savienības goda zīmi novada iedzīvotājiem - sporta veterāniem, aktīvā un veselīgā dzīvesveida atbalstītājiem un sporta popularizētājiem – bijušajai peldētājai Annai Kristīnei Āboliņai,  pensionāru biedrības “Polārzvaigzne” pārstāvei Ingerai Bērziņai, bijušajam sportistam  un volejbola trenerim Jēkabam Teko, aktīvam sporta veterānam Intam Kalniņam, sporta aģentūras direktorei Dacei  Cīrulei un LSVS valdes loceklei Lainei Kreicerei.

 

 

Vīzītes ietvaros Ķekavas novadā LSVS noorganizēja arī valdes atklāto sēdi, kur tika apspriesti aktuālākie sporta veterānu  jautājumi.

 

 

Vizītes noslēgumā  viesi klātienē iepazinās ar Ķekavas novada sporta infrastruktūru.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

09.04.2014.

  Drukāt