Iepazīst Līvānu veiksmīgo pieredzi amatniecības un jauniešu centru izveidē

 11. aprīlī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks darba vizītē viesojās Līvānos, lai klātienē iepazītos ar Latgales mākslas un amatniecības centra un nesen atvērtā jauniešu centra “Kvartāls” darbību.  

 

“Mums nav jāizgudro ritenis no jauna, bet gan gudri jāspēj izmantot  un likt lietā citu novadu labo praksi un iegūto pieredzi. Tāpēc ir ļoti vērtīgi palūkoties tepat Latvijā, kā konkrēto jautājumu risina citas pašvaldības,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētājs V.Variks.

 

Šobrīd Ķekavas novadā ir aktualizējusies ideja par amatnieku mājas vai centra izveidi Daugmalē. Lai šo ieceri īstenotu, ir nepieciešams apzināt gan finansējuma piesaistīšanas iespējas no dažādiem starptautiskajiem projektiem, gan iepazīt citu novadu veiksmīgo piemēru šādu centru izveidē.

 

Viens no labākajiem  amatniecības centriem ir izveidots Līvānos.  Tiekoties ar  Latgales mākslas un amatniecības centra direktori Ilzi Griezāni un pašvaldības vadības pārstāvjiem, tika uzklausīta līvāniešu pieredze Eiropas naudas piesaistē šāda veida projektam, iepazīta centra darbība un sadarbība ar vietējiem amatniekiem, kā arī pārrunāti citi ar centra darbību saistītie jautājumi.

 

Ņemot vērā, ka pavasarī Ķekavas centrā tiks uzsākta jauniešu centra būvniecība, V.Variks apmeklēja arī multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centra “Kvartāls”, kas ir viena no lielākajām un modernākajām pēdējā laika būvēm Līvānu novadā. Šis centrs tik tiešām ir kā vesels kvartāls, kur mazpilsētas jauniešiem vienuviet sportot un aktīvi atpūsties.


Kā pastāstīja centra direktore Inga Zvaigzne –Sniķere, ziemas periodā lielākās aktivitātes notika centra iekštelpās un pagalmā uzlietajā āra slidotavā, taču jau vasarā pastāvīgi būs pieejami volejbola, pludmales futbola, basketbola un strītbola laukumi, kā arī skeitparks. Kvartāla būve izmaksāja ap pusotru miljonu eiro,  lielāko daļu sedza Eiropas reģionālās attīstības fonds, savu artavu sniedza arī Šveices Konfederācija, mūsu valsts un Līvānu novada pašvaldība.

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

14. 04.2014.

 

  Drukāt