Starpnovadu pedagogu pieredzes apmaiņa pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš”

 2014.gada 10.aprīlī Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde ,,Avotiņš”  uzņēma Saldus novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogus.

 

Pieredzes apmaiņas mērķis bija iepazīties ar iestādes  darbību un mūsdienīgu informācijas tehnoloģiju izmantošanu pedagoģiskajā procesā.

 

Vadītāja Baiba Jurisone stāstīja par pirmsskolas izglītības iestādes ,,Avotiņš” darbību un attīstību pēdējo 3 gadu periodā:

·        par pedagoģiskā procesa un izglītības satura novitātēm,

·        par dažādu izglītības programmu īstenošanu un interešu izglītību,

·        par informācijas tehnoloģiju nodrošinājumu pedagoģiskajā procesā – interaktīvām tāfelēm, informācijas datorizētu uzkrāšanu,

·        par pedagogu u.c. darbinieku darba kvalitāti, izvērtējumu un izaugsmes iespējām,

·        par finanšu resursu izmantošanu- ēku renovāciju, teritorijas labiekārtošanu, mācību līdzekļu nodrošinājumu,

·        par iesaistīšanos Eiropas projektos gan pieredzes apmaiņai, gan tālākizglītībai.

 

17 pirmsskolas izglītības pedagogi no dažādām Saldus novada pirmsskolas izglītības iestādēm patiesi priecājās par mūsdienīgi iekārtotu un sakārtotu vidi, par daudzveidīgu informācijas tehnoloģiju izmantošanu pedagoģiskā procesa organizēšanā, metodiskajiem mācību materiāliem un par ieguldīto darbu izglītības iestādes attīstībā.

 

 

Izglītības iestāde tika aplūkota ar lielu ieinteresētību, uzsverot, ka katra iestādes telpa ir atšķirīga ar savu  ,,odziņu” - gan atbilstoši telpas mērķim, gan pedagogu izdomai un radošumam.

 

 

Paldies Saldus novada Izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības speciālistei Ievai Rītiņai – Brūverei par sadarbības iespējām ar Saldus novada pedagogiem, ceram uz turpmāku sadarbību nākotnē.

 

Pirmsskolas izglītības metodiķe

Silvija Riekstiņa

16.04.2014.

  Drukāt