Pavasaris Ķekavas Mākslas skolā

 Vasara jau tuvojas un  skolas gatavojas savai ražas novākšanai.

 

Ķekavas Mākslas skolā spriež par nākotnes iespējām sakarā ar jaunu telpu apguvi vecajā  sākumskoliņā. Kā un kad tur varētu strādāt, kāds būs jaunizbūvētais 3.stāvs?

 

 

Kā piedāvāt interesantus un mūsdienīgus mācību priekšmetus katra bērna radošā indivīda  attīstīšanai?

 

 

Iestrādes jau šajā mācību gadā uzsāktas piedāvājot vēl nebijušas stundas – vides mākslā, kustību mākslā, foto un dizaina pamatos, kas papildina vizuālās mākslas bāzi – zīmēšanu, gleznošanu, veidošanu un kompozīciju.

 

 

Bērniem tik ļoti iemīļoto keramiku šogad jau apgūst no 2.kursa un audzēkņi ar interesi darbojas šajā plastiskajā materiālā. Vides māksla ir nākošais solis telpisku objektu apzināšanā un izveidē, to uzsāk ar trešo mācību gadu.

 

 

Jauns mācību priekšmets –dizaina pamati programmā iekļaujas divos pēdējos mācību gados -7.un 8.kursā. Tas rosina audzēkņus padomāt un izprast mūsdienīgo dizainu, tā funkcionalitāti un māksliniecisko risinājumu. Audzēkņi mācās meklēt netradicionālus piedāvājumus, veicot savus radošos darbus.

 

 

Mākslas skola papildina novada publisko vidi ar audzēkņu darbiem iestādēs un ārtelpā. Apgleznotās Lieldienu olas atkal aicināja pasmaidīt, jaunās ekspozīcijas Doles-Ķekavas Sv. Annas ev. lut. baznīcā padomāt, t/c Liiba ieskatīties tekstiliju niansēs, bet  ambulancē un aptiekā aizmirst par slimību problēmām.

 

 

Muzeju naktī aicinām Jūs piedalīties interaktīvā spēlē „Atrodi dzintaraino”. Tas nozīmē atrast pedagogu un audzēkņu veidotos un izvietotos objektus, kas būs tapuši mākslas skolas Projektu nedēļas ietvaros. Pēc vakarīgas pastaigas Ķekavas parkā, meklējot ar karti rokā (kuru saņemsiet muzejā) šos objektus un atgriežoties atpakaļ, Jūs sagaidīs vēl viens mākslas skolas pārsteigums.

 

 

Pedagogu kolektīvs ar jaunu aizrautību un interesi šogad realizēja mācību procesu, kas arī viņiem sagādāja dažādus pārsteigumus mācību priekšmetos mākslas valodas pamati un  grafika.

 

 

Audzēkņu  labākie darbi aizceļo uz konkursiem dažādās pasaules valstīs, bet skolotāju un pieaugušo studijas ikgadējās izstādes vērojamas mākslas skolas izstāžu zālē. Aicinām līdz 16.maijam apskatīt mūsu skolas pieaugušo gleznošanas studijas 10 dalībnieku gadskārtējo darbu izstādi.

 

 

Šogad savu dzīvi beigs Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu pirmais gleznojums uz vecās sākumskolas šķūņa sienas (1995). Tā vietā atsegsies  mūris, kas ar stiklojumu veidos jaunu interesantu ekspozīcijas vietu.

 

 

Jaunā sākumskolas ēka jau ir sajutusi mākslas skolas elpu savā kāpņu telpā, uz to raugās „Zilais gleznojums”. Varbūt, ka šīs skolas ēdnīcā arī būs mūsu klātbūtne, jo ir izstrādātas un iesniegtas pašvaldībā dažādu vecuma audzēkņu ideju skices sienas noformējumam.

 

 

Jaunus 39 audzēkņus 1.kursā šogad skolā uzņemsim 2.jūnijā plkst. 17.00 – 19.00.

 

Jauku vasaru vēlot,

Ķekavas Mākslas skolas komandas vārdā ,

Inga Zālīte-Cērūze

16.04.2014.

 

 

 

  Drukāt