AS „Sadales tīkls” paaugstina elektroapgādes kvalitāti un drošumu Ķekavas novadā

Ķekavas novadā tiks īstenoti 4 investīciju un viens elektroapgādes tīkla automatizācijas projekts, kura ietvaros elektrotīklā tiks uzstādīti jaudas slēdži, nodrošinot, ka bojājumu gadījumā atslēdzas tikai viens elektrolīnijas posms, bet ne visa līnija. Ķekavā un Baložos ir uzsākti 0,4kV elektroapgādes tīkla rekonstrukcijas darbi, kas nodrošinās elektroapgādes kvalitātes un drošuma paaugstināšanos daudzdzīvokļu namiem Gaismas un Nākotnes ielā Ķekavā, kā arī un Baložos - Skolas ielā. 

 

AS „Sadales tīkls” 2014. gadā kopumā visā Latvijā plāno atjaunot 581 km vidējā sprieguma līnijas, 1076 km zemsprieguma līnijas, kā arī veikt rekonstrukciju vai no jauna izbūvēt 480 transformatoru apakšstacijas. Kabeļu guldīšanas programmas ietvaros, vidējā sprieguma gaisvadu līniju pārbūve kabeļu līnijās plānota 203 km garumā.

 

2013. gadā kopumā visā Latvijā tika atjaunotas 431 km vidējā sprieguma līnijas, 931 km zemsprieguma līnijas, kā arī rekonstruētas un izbūvētas 577 transformatoru apakšstacijas. Gaisvadu vidējā sprieguma elektrolīnijas pret kabeļlīnijām tika pārbūvētas  162 km garumā.

 

Ķekava snovada pašvaldība

23.04.2014.

  Drukāt