Ķekavas sākumskolā svin jau otros Spāru svētkus

 25. aprīlī Ķekavas novadā norisinājās īpašs notikums – jaunās sākumskolas būvniecības 2. kārtas Spāru svētki, kas simbolizē svarīgu brīdi būvniecības procesā – jumta konstrukcijas pabeigšanu.

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, uzrunājot klātesošos, pauda pateicību par visu iesaistīto spēju strādāt komandā un kopīgi rast kompromisu, lai jaunās sākumskolas ēkas būtu drošas un skaistas. „Šodien svētki ir visiem, kas pielikuši savu roku Ķekavas sākumskolas jauno ēku tapšanā - sākot no arhitekta un beidzot ar būvnieku, kuram bija pienākums uzkārt vainagu, kas simbolizētu ēkas izturību un ilgmūžību.”

 

 

Ķekavas sākumskolas būvniecība ir vērienīgākais šobrīd īstenojamais projekts Ķekavas novadā, kas jau sākotnēji sadalīts trīs kārtās. Šobrīd norisinās otrā no kārtām, kas paredz divu ēku celtniecību. Vienā no tām trijos stāvos būs izvietotas mācību klases, bet otrā – mūsdienu standartiem atbilstošs ēdināšanas un virtuves bloks un plaša aktu zāle.

 

 

Būvdarbus šī projekta ietvaros veic uzņēmums SIA „Abora”. Šobrīd ir pabeigti abu ēku karkasi un uzstādītas nesošās jumta konstrukcijas. Vienā no ēkām jau notiek logu montāža un grīdu betonēšana. Paralēli tam tiek ierīkotas nepieciešamās komunikācijas - ūdens, kanalizācija, apkure un elektrība. Plānots, ka jau šī gada nogalē ēka tiks nodota ekspluatācijā.

 

 

Jāpiemin, ka būvniecības pirmajā kārtā uzceltajā ēkā jau kopš 2013. gada septembra norisinās mācību process. Savukārttrešajā kārtā paredzēts uzcelt mūsdienu prasībām atbilstošu sporta kompleksu ar peldbaseinu.

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa 

25.04.2014.

  Drukāt