Aizvadīta Kolhoznieku balle

Pagājuši jau 22 gadi kopš tika likvidēts kolhozs „Ķekava”, taču bijušie kolhoznieki vēl arvien tiekas un neļauj pagaist tai īpašajai kopības sajūtai, kāda reiz vienoja gan darbā, gan svētkos. Arī šoreiz, Kolhoznieku ballē, kas norisinājās 26. aprīlī, Doles Tautas nama zāle ir pilna, valda atkal satikšanās prieks, kavējoties atmiņās, tiek teikti laba vēlējumi, pasniegtas dāvanas un ziedi.

 

 

Pasākumu ievadīja Endijas Rezgales uzstāšanās, kas kā brīnišķīga dāvana priecēja klātesošos. Tāpat kolhozniekus sveica arī senioru deju kolektīvs „Sidrabaine”, kas dibināts tieši kolhozā „Ķekava”.

 

Pasākuma organizatore un vadītāja Dzintra Maļinovska pa vienam aicina visus bijušos kolhoza vadītājus – priekšsēdētājus Ojāru Bluķi un Māri Šopu, viņu vietniekus Jāni Jēkabsonu, Egīlu Blaubergu, Romānu Priedi. Arī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks bija aicināts. „Šovakar jūs vēlreiz apliecināt, ka ne jau kāda politiska vai ekonomiska sistēma spēj uzturēt saites starp cilvēkiem, bet gan cilvēku patiesa darba mīlestība, kopā būšanas prieks un mīlestība pret savu zemi,” uzrunājot bijušos kolhozniekus, teica V.Variks.

 

Balles laikā divi bijušie kolhoza darbinieki tika izvirzīti Ķekavas novada goda pilsoņa nominācijai. Par mūža ieguldījumu Ķekavas izaugsmē, ražošanas objektu, dzīvojamā fonda un kultūras dzīves attīstībā goda pilsoņa nominācijai tika izvirzīts Ojārs Bluķis, bet par mūža ieguldījumu augļu dārzu attīstībā un darbavietu veidošanā Ķekavas novada goda pilsonim nominēts Ivars Mangulis.

 

Kolhoznieku balles vienmēr bijis īpašs notikums – tām gatavojās nedēļu, bet svinēja vismaz divas dienas, atceras bijušais kolhoza „Ķekava” priekšsēdētājs Ojārs Bluķis. Šī balle nebija izņēmums – bagātīgi klāti galdi, prieks, jautrība un dejas līdz pirmajiem gaiļiem.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

28.04.2014. 

 

  Drukāt