Ķekavas novadā viesojās Daugavas ekspedīcija ar vikingu kuģi Nameisis

Pateicoties labam ceļavējam, Daugavas ekspedīcijas dalībnieki ar Vikingu kuģi jau pietauvojušies Daugmalē. Rīt, 29. maijā no rīta kuģis tiks izcelts no Daugavas, lai transportētu apkārt HES ūdenskrātuvei. Atpakaļ Daugavā kuģi laidīs aptuveni 11.00 Alejās, Smilšu ielas galā, bet nākamā pieturvieta būs pie atpūtas vietas "Nēģīši" aiz Pļavniekkalna sākumskolas. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai internetā - www.kekavasnovads.lv vai sociālo tīklu "Facebook" un "Twitter" profilos.

 

Daugavas ekspedīcijas dalībnieki iedvesmoti un mērķtiecīgi stāsta, ka Latvijā Daugavu sauc par „likteņupi”, „māmuļu”. Nekad nevar iekāpt vienā un tajā pašā upē, nekad nevar nodzīvot mūžu otrreiz, tādēļ ir laiks doties ceļā un iepazīt „māmuļas” dzimteni, tās plūsmu uz jūru”.

 

 

Daugavas ekspedīcijas mērķis ir nobraukt Daugavu no tās iztekas Valdaja augstienē līdz ietekai Baltijas jūrā, iepazīstot tās krastos dzīvojošo cilvēku kultūru un sadzīvi, veicināt Krievijas, Baltkrievijas unLatvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu.

 

 

Dalībnieki sāks savu ceļojumu no Valdaja augstienes Krievijā, kur atrodas Daugavas izteka, mērojot ceļu līdz Baltijas jūrai. Ekspedīcijas dalībnieki ar Vikingu kuģi piestās arī Ķekavas novadā - Daugmales pilskalnā un Katlakalnā, pie atpūtas vietas “Nēģīši”,  lai padižotos ar vikingu kuģi un ar piedzīvojumiem ekspedīcija laikā.

 

 

Ekspedīcijas laikā tiks uzņemta dokumentālā filma un rakstīta grāmata, kura stāstīs par upes nozīmi dažādos laikmetos, krāšņām personībām, t.sk., no Ķekavas novada, kas dzīvo Daugavas krastos.

 

 

Aicinām sekot līdzi informācijai par Vikingu kuģa ekspedīciju un tās konkrētajiem ierašanās laikiem Ķekavas novada interneta vietnēs -

 

 

www.kekavasnovads.lv

www.parkulturu.lv

www.facebook.com/KekavasNovads

www.facebook.com/ParKulturu.lv

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

29.05.2014.

 

  Drukāt