Akcija „Redzīgs seniors pie stūres” Ķekavā

Aktualizējot labas redzes jautājumu transportlīdzekļu vadītājiem senioru vecumā, optikas salona Metropole redzes speciālisti 21.maijā rīkos akciju „Redzīgs seniors pie stūres”, un uz bezmaksas redzes pārbaudi mūsu pilsētā aicina ikvienu aktīvu satiksmes dalībnieku, kurš var lepoties ar 60 un vairāk gadu vecumu, un uzrādīs savu derīgu vadītāja apliecību.

 

Pārbaudīt redzi bez maksas 21.maijā optikas salonā Metropole varēs tie ļaudis, kuriem ir 60 un vairāk gadu, uzrādot derīgu transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

 

Uz redzes pārbaudes vizīti jāpiesakās, iepriekš piezvanot uz salonu Metropole Ķekavā, Rīgas ielā 22a (t/c Lība), pa tālr.: 20207884!

 

Autovadītāja apliecības iegūšana ir zīmīgs notikums ikviena cilvēka dzīvē. Ar šo priecīgo brīdi nereti rūpes aizmirstam vismaz uz 10 gadiem, jo tieši tik ilgi ir derīga arī obligātā medicīniskā izziņa, tostarp - redzes speciālista atzinums par redzes atbilstību konkrētā transportlīdzekļa vadīšanai. Līdz ar vecumu, ārsti šoferīšus uzrauga biežāk. Kā norāda CSDD sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Agnese Korbe, sasniedzot 60 gadu vecuma slieksni, neatkarīgi no vadītāja kategorijas, medicīnisko pārbaužu biežums ir trīs gadi, bet ārsti ir tiesīgi noteikt arī īsāku derīguma termiņu, piemēram, 1 vai 2 gadi. 

 

12.05.2014.

  Drukāt