Projekta noslēguma pasākums Daugmalē ģimenēm ar bērniem

17.maijā, Ģimenes dienas ietvaros Daugmalē notika projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” noslēguma pasākums.

 

Noslēguma pasākumā visiem interesentiem bija iespēja piedalīties seminārā, kura laikā projekta vadītāja Kristīne Krauze informēja par projektā notikušajām aktivitātēm, par sasniegtajiem rezultātiem, kā arī turpmākajiem plāniem un idejām pēc projekta noslēguma. Bērnus priecēja piepūšamā atrakcija, kā arī jautrās rotaļas un spēles kopā ar Mikipeli un Pandu.

 

Projekta ietvaros ģimenes ar bērniem dienas centrā “Adatiņas” ir piedalījušās “zaļās darbnīcas” nodarbībās, ergoterapeita nodarbībās, rotājumu veidošanas un dāvanu saiņošanas radošajās darbnīcās, mājsaimniecību budžeta veidošanas principu konsultācijās, uztura speciālista nodarbībās, seminārā par Darba likuma praktiskiem aspektiem, fizioterapeita nodarbībās, kā arī peldēšanas nodarbībās. Visas nodarbības vadīja speciālisti ar ilgstošu pieredzi savā jomā. Ģimenēm ar maziem bērniem tā bija lieliska iespēja apgūt jaunas zināšanas un pieredzi, kas var noderēt ikdienas gaitās. Turklāt, līdzpaņemtos bērnus pieskatīja un ar tiem nodarbojas dienas centra “Adatiņas” sociālais darbinieks.

 

Biedrība “Māmiņu klubs “Bille”” izsaka vislielāku pateicību pašvaldības aģentūras “Ķekavas sociālais aprūpes centrs” sociālai darbiniecei Līgai Voldekai un dienas centra “Adatiņas”  vadītājai Ilvai Strazdiņai par ieguldīto darbu projekta aktivitāšu īstenošanā.

 

Projekts „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” tiek īstenots, izmantojot EUR 5 505 piešķīrumu no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas ar EEZ finanšu instrumenta starpniecību. Projekta mērķis ir sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļauto ģimeņu ar bērniem Daugmales pagastā aktivizēšana, informēšana un izglītošana, lai veicinātu to integrāciju sabiedrībā un uzlabotu to dzīves kvalitāti. Galvenās projekta aktivitātes ir konsultācijas un nodarbības maziem bērniem kopā ar vecākiem (Bobota vingrošana, ergoterapeits, zīdaiņu masāža, nodarbības baseinā), izglītojošas nodarbības vecākiem („zaļās darbnīcas", uztura speciālista konsultācijas, darba tiesību speciālista konsultācijas, budžeta plānošanas konsultācijas, u.c.).

 

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Biedrība "Māmiņu klubs"Bille""

 

 

  Drukāt