Biedrība "Solis tuvāk" piedāvā bērnu vasaras nometnes

Ar mērķi nodrošināt iespēju novada bērniem un jauniešiem saturīgi pavadīt brīvo laiku, saņemt informāciju par novada uzņēmumiem un iestādēm bērnu un jauniešu karjeras ievirzei, iesaistīt bērnus interesantās radošās un praktiskās nodarbībās un fiziskās aktivitātēs biedrība „Solis tuvāk” jau piekto gadu rīko gan dienas nometnes Pļavniekkalna sākumskolā (9.-13.jūnijs, 16.-20.jūnijs), gan diennakts nometni Daugmalē (2.-9.augusts).

Pateicoties Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam, dalības maksa dienas nometnēs ir 55 EUR, bet diennakts nometnē 90 EUR novadā deklarētiem bērniem, 110 EUR pārējiem bērniem.

 

9.-13.jūnijā dienas nometnē „Pētām un iepazīstam”, mācoties vairāk par atbildīgu dzīvesveidu, bērni pavadīs laiku radošās darbnīcās, izgatavojot sveces, pinot krāsainu klūgu lociņu no dabas materiāliem, apgūstot velodrošības lekcijas, lai iegūtu velosipēda vadīšanas tiesības, dosies ekskursijā uz novada uzņēmumu „Ragnsell” un „Labirintiem” Iecavā. Katru dienu notiks arī sporta nodarbības. 

 

16.-20.jūnijā dienas nometnē „Gatavojamies vasaras saulgriežiem” gatavosim ziepes, veidosim puzurus, dāvanu iepakojumus un rotājumus mājai, kā arī dosimies ekskursijā uz amatniecības centru „Linum” un zemnieku saimniecību „Valmoniras”. Pamata tēma nometnē – vasaras saulgrieži, iepazīsim saulgriežu rotaļas un dejas, uzzināsim vairāk par ugunskuru veidošanu, pīsim vainagus.

Jau otro gadu abas nedēļas Pļavniekkalnā sadarbībā ar biedrību „Kambīze” vienai bērnu grupai notiks vindsērfinga apmācība, uz ko gan visas vietas jau aizņemtas.

Informācija arī par citām biedrības organizētajām nometnēm: www.solistuvak.lv., telefons uzziņām: 20619713.

 

Linda Znotiņa

biedrības „Solis tuvāk” valdes priekšsēdētāja

  Drukāt