Ķekavas novada pašvaldība jau uzsākusi darbu pie Valsts kontroles konstatēto nepilnību novēršanas

 

Ķekavas novada pašvaldība jau uzsākusi darbu pie Valsts kontroles (VK) atklāto nepilnību novēršanas. Apzinoties šīs nepilnības, apjoms jaunajai domes vadībai, kā to arī atzīst Valsts kontrole, ir ļoti darbietilpīgs.
 
 
 
Valsts kontroles pārbaudes periods bija 2012. un 2013. gads, kas ietver tikai sešu mēnešu jaunā sasaukuma darbības laiku, bet lielāko - pusotra gadu - iepriekšējā domes sasaukuma darbības laiku.
 
 
 
Jau, iepazīstoties ar Valsts kontroles ziņojuma projektu, pašvaldība nekavējoties ir noteikusi termiņus (tie saskaņoti ar Valsts kontroli) un atbildīgos visu nepilnību novēršanai, daļa normatīvo aktu jau ir pilnveidoti.
 
 
 
Runājot par daudzajām kapitālsabiedrībām, šobrīd jaunais domes sasaukums īsā laikā jau ir veicis efektivitātes un likumības izvērtējumu pašvaldības dalībai kapitālsabiedrībās, un tādēļ uzsākta procedūra, lai pašvaldība izstātos no gandrīz puses kapitālsabiedrību, kas netika izdarīts jau daudzus gadus.
 
 
 
 
Ņemot vērā Valsts kontroles konstatēto, pašvaldība sakārtos iekšējos normatīvos dokumentus, kā arī rūpēsies par to, lai ikvienam, tostarp, Valsts kontrolei būtu pilnīgāka un caurskatāmāka informācija par pašvaldības finansiālajiem izdevumiem. Tāpat tiks izvērtēta darbinieku kvalifikācija un atbildība.
 
 
 
Ķekavas novada pašvaldība pateicas Valsts kontrolei par veikto pašvaldības darbības pārbaudi, norādot tos jautājumus, kas pašvaldībai būtu jāpilnveido un jāsakārto, lai tā ievērotu efektīvas un labas pārvaldības principus. Iepriekš tik apjomīga Valsts kontroles revīzija bija 1998. gadā.
 
 
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
30.05.2014.
  Drukāt