Pašvaldības delegācija viesojas Gostinā (Gostyń), Polijā

 No 29. maija līdz 1. jūnijam notika Ķekavas novada pašvaldības delegācijas darba vizīte sadraudzības pašvaldībā Gostinā, Polijā. Vizītes laikā Ķekavas novada pārstāvji tikās ar Gostinas pašvaldības vadību, nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām, Gostinas 2. ģimnāzijas vadību un Gostinas Mūzikas skolas vadību.

 

Vizītes darba tikšanās var iedalīt trīs daļās – sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām (NVO), sadarbība izglītības un kultūras jomā un ekonomiskā sadarbība. Gostinas puse dalījās savā pieredzē par sadarbību ar nevalstisko sektoru, ES mājas pārstāvis izteica vēlmi sadarboties ar līdzīga veida organizācijām Ķekavas novadā. Jāatzīmē, ka tieši sadarbības rezultātā ar Gostinas pašvaldību, Ķekavas novadā ir aktivizējusies NVO darbība. Ja sadarbības sākumā 90-to gadu beigās Ķekavā bija tikai divas aktīvas NVO, tad šogad šis skaits sasniedz 200. Tāpat tika nolemts rast kopīgas sadarbības iespējas, pieredzes apmaiņu starp abu pušu florbola komandām.

 

Tikšanās laikā Gostinas ģimnāzijā tika pārrunāta divu trīspusējo projektu tālākās aktivitātes. Ir plānots iesniegt projekta pieteikumus EK programmai Eiropa pilsoņiem kopā ar Vācijas sadraudzības pašvaldību Bordesholmu un Polijas sadraudzības pašvaldību Gostinu. Pirmā projekta (kultūras un izglītības sadarbības jomā), kuru plānots īstenot šogad, koordinators ir Bordeholmas pašvaldība (Vācija). Otru projektu, kura galvenās aktivitātes ir saistītas ar vēstures stundu, staļinisma un fašisma ietekmes izpēti, plānots realizēt 2015. gadā. Abus projektus ir plānots īstenot ar Eiropas Savienības fondu atbalstu. Papildus iepriekšminētajiem projektiem ir saņemts skolas vadības apstiprinājums vēlmei sadarboties ar Ķekavas vidusskolu, kur aktīvāka sadarbība sāksies 2015. gadā.

 

Viens no darba vizītes mērķiem bija arī ekonomiskās sadarbības attīstība un aktivizēšana starp abām pašvaldībām. Tikšanās laikā, kurā no Polijas puses piedalījās Amatnieku ģilde un Gostinas apgabala Uzņēmējdarbības atbalsta asociācija, tika izteiktas vairākas apņemšanās turpmākajai sadarbībai starp abu pašvaldību uzņēmējiem. Jau tuvākajās dienās Ķekavas novada uzņēmējiem tiks izsūtīts uzaicinājums atsaukties tos uzņēmējus, kuriem ir aktuāla sadarbība ar Poliju, Gostinas pašvaldību. Vadoties pēc vietējo uzņēmēju darbības sfērām un interesēm, tiks piemeklēti atbilstoši partneri Polijas pusē. Tikšanās laikā radās ideja arī par biznesa misiju savstarpējo apmaiņu un kontaktbiržu organizēšanu.

 

Īpaši sirsnīga bija tikšanās Gostinas Mūzikas skolā, jo tieši abu pašvaldību mūzikas skolas bija tās, kuras uzsāka sadarbību vēl 1993.gadā. Abu valstu mūzikas skolām ir interese sadarboties arī turpmāk un realizēt kopējus projektus mūzikas un kultūras jomā.  

Attīstības daļa

04.06.2014.

  Drukāt