Ar vērienu pavadīts pirmais Ķekavas velomaratons

8. jūnijā Ķekavā norisinājās pirmais, ilgi gaidītais Ķekavas velomaratons, kurā kopā piedalījās divi tūkstoši riteņbraukšanas entuziasti. Ķekavas novada velobraucēji un viņu domubiedri no dažādiem Latvijas pagastiem un pilsētām vienojās kopīgā velomaratona piedzīvojumā, kuru pavadīja sacensība, izklaides un kopā būšanas prieks.

 

Pirmo Ķekavas tautas šosejas velomaratonu organizēja “Alpha Baltic Sport” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūru. Maratona ģenerālsponsors bija AS “Putnu fabrika Ķekava”, bet tā reklāmas “seja”  - skeletonists Martins Dukurs, kurš arī bija ieradies Ķekavā, lai dotu starta šāvienu “Turkish Airlines” tautas trases dalībniekiem.

 

Dalībnieki atbilstoši savām spējām startēja četrās atšķirīga garuma distancēs, kas piemērotas gan mazajiem divriteņa draugiem, gan pieredzējušiem pedāļu minējiem.

 

69 rūdītākie velomaratona dalībnieki pēc Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Valta Varika dotā starta devās 90 kilometru “Dion” distancē, kas vijās gar Pulkarni, Daugmali un Baldoni. Liels dalībnieku skaits savu izturību pārbaudīja “Turkish Airlines” tautas trasē - šīs distances izaicinājumu 45 km pieņēma 438 velo maratonisti. Savukārt kilometru garajā “Haribo” braucienā startēja velomaratona tradīcijas turpinātāji – mazie riteņbraucēji.

 

Pasākumam vairāk krāsu piešķīra “Forum Auto” ģimeņu distances dalībnieki, kuri sacentās ne tikai pedāļu mīšanā, bet arī cīnījās par labākā tandēma, jaunākās, kuplākās, jautrākās un atraktīvākās ģimenes godu. Sportiskās un izdomas bagātās ģimenes bija apvienojušas savas radošās idejas, lai pretendētu uz stilīgākā velosipēda, raibākās ķiveres un spilgtākā tērpa tituliem.

 

“Alpha Baltic Sport” maratoni tradicionāli kļūst par iecienītiem ģimenes pasākumiem ar plašu izklaides programmu, un Ķekavas velomaratons nebija izņēmums. Paralēli sportiskajām aktivitātēm dalībnieki visas dienas garumā varēja piedalīties dažādos konkursos un atrakcijās, un atgūt zaudēto enerģiju, mielojoties ar “Putnu fabrikas Ķekavas” sarūpētajiem gardumiem.

 

Laura Mozule

09.06.2014.

  Drukāt