“Karšu izdevniecība Jāņa sēta” izdod jaunu karšu sēriju "Latvijas novadi"

“Karšu izdevniecības Jāņa sēta” Latvijas rajonu kartes mērogā 1:100 000 vairāk nekā desmitgadi bija pašas precīzākās un uzticamākās apvidus kartes, kādas pieejamas par Latvijas teritoriju. Tās bija tapušas, rūpīgi apsekojot apvidu, un līdz ar pamatkarti saturēja pilsētu plānus, aprakstošus tekstus, fotoattēlus un uzziņu informāciju. Tad, kad visa Latvija bija noklāta ar šīs sērijas kartēm, 2012. gadā tapa Lielais Latvijas atlants – visaptverošs un detāls karšu krājums. Šai brīdī noslēdzām arī rajonu karšu (tobrīd daļa no tām administratīvās reformas rezultātā jau saucās par novadu kartēm) sēriju, saprotot, ka jaunais administratīvais dalījums neatbilst bijušo rajonu karšu sērijas izveides pamatprincipiem, arī mūsu karšu lietotāji vēlējās redzēt šo sēriju savādāku.

 

2014. gadā esam ķērušies pie rajonu karšu sērijas atjaunošanas. Jaunā karšu sērija “Latvijas novadi” no rajonu kartēm atšķirsies ar mērogu, uzbūvi un saturu. Pēc karšu lietotāju pieprasījuma jaunās sērijas izdevumi būs mērogā 1:75 000 – būs vieglāk salasīt, īpaši pārvietojoties. Tā kā šīs sērijas koncepts ir – “tikai kartes!”, jaunajos izdevumos nebūs uzziņu, fotoattēlu un nosaukumu rādītāju. To visu mūsdienās var atrast citur, taču laba, plašu teritoriju attēlojoša karte joprojām ir pieprasīta, un cita veida informācijas nesēji ar to konkurēt nespēj. Līdzīgi kā Lielajā Latvijas atlantā, arī šīs sērijas kartēs ir attēloti vairāki būtiski jauni informācijas slāņi, kas lieti noderēs, lietojot karti apvidū, – reljefs, meža stigas, maģistrālās elektrolīnijas.

 

Pirmā karte, kas iznākusi jaunajā sērijā, ir Rīgas apkārtnes karte. Tā ietver tos daudzos novadus ap Rīgu, kas izveidojušies pēc jaunā administratīvā iedalījuma un kas aptver bijušo Rīgas rajonu un vēl mazliet vairāk. Kartē attēlotas jaunākās izmaiņas ceļu tīklā, te atradīsiet gan jaunuzbūvēto Kokneses šoseju, gan jaunos Pierīgas asfaltētos ceļus. Šajā izdevumā neatradīsiet nevienu no apdzīvoto vietu plāniem, to būtu tik daudz, ka gluži vienkārši tiem nepietiktu vietas. Tos jāmeklē Rīgas un apkārtnes adrešu atlanta jaunajā izdevumā.

 

Tātad – “tikai kartes!”, neko lieku šajā izdevumā neatrast, tikai viegli lasāmu plaša aptvēruma karti.

 

Rīgas apkārtne. Novadu karte

 

Pirmizdevums

Mērogs 1:75 000

Ādažu, Babītes, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Inčukalna, Krimuldas, Ķekavas, Līgatnes, Mālpils, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Stopiņu novads

Izmēri 100 x 69 cm / 12,5 x 23 cm locīts

 

"Karšu izdevniecība Jāņa sēta" 
mārketinga nodaļa
16.06.2014.

  Drukāt