Ar pašvaldības atbalstu iegādājas jāšanas sporta inventāru

Biedrība „Agates sports”, pateicoties Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam, ir iegādājusies zirgu pārvadājamo treileri, vienzirgu „drošku” (līnijrati) un jāšanas sporta inventāra komplektus zirgam un jātniekam.

 

Jāšanas sporta inventārs, kurš ir paredzēts gan zirgam, gan jātniekiem – drošības ķiveres, drošības vestes un iemauktu, pavadu un trenžu komplekti, ir paredzēti gan izjāžu apmeklētāju drošībai, dodoties izjādēs pa mežu, gan arī sportistiem, kuri aizvada savus treniņus, gatavojoties sacensībām. Drošības inventārs bija primāri nepieciešams, lai nepieļautu sportistu un apmeklētāju traumu risku, piemēram, krītot no zirga.

 

Kā stāsta biedrības pārstāve, bez jāšanas sporta inventāra nav iespējams novadīt pilnvērtīgu un kvalitatīvu treniņa procesu, kā arī nav iespējams nodrošināt izjādes. Lai jātnieks varētu atrasties zirga mugurā un vadīt to, ir nepieciešams pamata aprīkojums - iemaukti, pavadas, trenzes, segli, kāpšļi un kāpšļu jostas.

 

Iegādātie līnijrati jeb „droška” nodrošinās iespēju ne tikai pavadīt laiku zirga mugurā, bet arī iespēju vizināties zirga pajūgā ikvienam apmeklētājam, nodrošinās iespēju vizināt ratos jaunlaulātos, kā arī piedāvāt fotosesijas. Papildus tam rati tiks izmantoti, lai apgūtu iemaņas citā jāšanas sporta disciplīnā – pajūgu braukšana jeb „draivings”.

 

Zirgu pārvadājamais treileris ir paredzēts, lai nodrošinātu iespēju sportistiem ar zirgu nokļūt līdz sacensību norises vietai, kā arī lai biedrībai būtu iespēja savus zirgus nogādāt uz jebkuru citu vietu, tai skaitā, ja nepieciešams pārvest zirgus no ganībām vai aizvest zirgu pie veterinārārsta.

 

Ķekavas novada pašvaldības apstiprinātais NVO līdzfinansēšanas projekts bija sastāvdaļa no lielā Eiropas Savienības ELFLA programmas apstiprinātā projekta, kura ietvaros tika iegādāts nepieciešamais inventārs jāšanas sporta bāzes attīstībai.

Biedrības "Agates sports" vārdā

Māris Belovs

16.06.2014.

  Drukāt