Ķekavas vidusskolas skolēni piedalās starptautiskā projektā

2013./2014. mācību gadā Ķekavas vidusskola uzsāka Comenius skolu daudzpusējās sadarbības projekta „Vides ilgtspējība ir mūsu atbildība” (Environmental Sustainability is Our Responsibility) realizāciju. Projektā piedalās dažāda profila skolas no astoņām Eiropas valstīm: Latvijas, Francijas, Spānijas, Itālijas, Rumānijas, Polijas, Vācijas un Turcijas.

 

Projekta īstenošanā iesaistīti 8.-12. klašu skolēni, viņu skolotāji un vecāki, lai apzinātu vides problēmas un meklētu to risinājumu. Lielākā daļa no projekta materiāliem top angļu valodā.

 

 

Projekta ietvaros no 2013. gada septembra līdz šī gada aprīlim tika organizētas četras vizītes: Latvijā, Francijā, Vācijā un Spānijā. Braucienos uz Franciju, Vāciju un Spāniju kopumā piedalījās desmit skolēni un pieci skolotāji. Savukārt viesu skaits pie mums Latvijā bija krietni lielāks – ap 20 skolotāju un visas vidusskolas klases, kā arī skolēni no 8. un 9. klasēm.

 

Lielākais ieguvums no šī projekta, pēc dalībnieku domām, ir iespēja satikt jaunus cilvēkus un iegūt draugus no ārzemēm. Šī ir iespēja izprast citas valsts dzīvesveidu un tradicījas, jo skolēni dzīvo viesģimenēs, kurās pavada arī lielu daļu brīvā laika. Turklāt tiek intensīvi lietota angļu valoda un iegūtas jaunas zināšanas vides izglītības jautājumos.

 

Kopīgiem spēkiem ir izveidoti šādi projekta produkti: projekta blogs http://new-twinspace.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=26992674, kur jebkurš interesents var piekļūt projekta aktualitātēm, CD disks ar prezentācijām par katras valsts ilgtspējas politiku un principiem, brošūra, kas satur aprakstus par ekoloģiskām ražotnēm katras skolas reģionā, CD disks ar esejām, Power Point prezentācijām un filmētām publiskām runām par vides tēmu.

 

2014./2015. mācību gadā ir paredzēti vēl četri braucieni: uz Turciju, Rumāniju, Poliju un Itāliju. Projekts noslēgsies ar īsfilmu veidošanu par dažādām ar vidi saistītām tēmām un starptautiskās izstādes EXPO 2015 „Feeding the Planet, Energy for Life” apmeklējumu. 

 

Projekta koordinatore

Jūlija Kokoreviča

26.06.2014.

 

  Drukāt