Aizvadīta bērnu nometne „Iepazīsti Ķekavas novadu!”

Vasaras brīvlaiks ir tas laiks, kad vecākiem bieži vien problēmas nodrošināt bērnu saturīgu brīvā laika pavadīšanu visas dienas garumā, kā arī nodrošināt viņu pieskatīšanu.

 

Skolēnu patriotiskā audzināšana sākas ar sava dzimtā novada iepazīšanu. Ķekavas novads ir pietiekami liels, lai skolēni paši to varētu iepazīt. Kā arī ģimenes visbiežāk ekskursijās dodas uz vietām ārpus novada.

 

Dienas nometne „Iepazīsti Ķekavas novadu!” risināja abas šīs problēmas. Nometnes galvenais mērķis bija – nodrošināt saturīga un izglītojoša brīvā laika pavadīšanas iespējas Ķekavas vidusskolas 1.- 2.klašu skolēniem.

 

Uzreiz pēc mācību gada noslēguma, divas nedēļas no 2.jūnija līdz 13.jūnijam, Ķekavas vidusskola organizēja dienas nometni. Lielākā daļa skolēnu nometni apmeklēja divas nedēļas, taču bija arī bērni, kuri uz nometni nāca tikai vienu nedēļu. Tāpēc dalībnieku sastāvs katrā grupā, katrā nedēļā bija atšķirīgs. Katru dienu ar skolēniem darbojās Ķekavas vidusskolas interešu izglītības pulciņu skolotāji. Ik dienu notika daudzveidīgas radošās darbnīcas- gan mūsdienu deju nodarbības, kustību māksla, gan dziedāšana, gan keramikas nodarbības, gleznošana, veidošana, gan interesantu uzdevumu veikšana angļu valodā, kas saistīti ar mūsu Ķekavas novadu.

 

Uz nometni tika uzaicināta arī zobu higiēniste Inese Ķirpe, kura bērniem stāstīja par pareizu mutes dobuma higiēnu un kopšanu. Bērni noskatījās izglītojošu animācijas filmu, kā arī katrs tika pie dāvanām- jaunas zobu birstes un informatīviem materiāliem par zobgraužiem.

 

Protams, nevienā nometnē neiztikt bez sporta aktivitātēm, jo sports tas ir dzīvesveids, tas ir azarts! Katru rītu bērni uzsāka ar rīta rosmi mūzikas ritmos. Pirmajā nedēļā sporta skolotāji noorganizēja ļoti interesantas sporta spēles ar daudzveidīgiem uzdevumiem un stafetēm.

 

Lai vairāk uzzinātu un iepazītu Ķekavu, Ķekavas novadu, notika aktivitātes ārpus skolas teritorijas. Abas grupas devās ekskursijā uz Daugmali, kur viesojās pie Daugmales bišu Jāņa. Skolēni daudz uzzināja par bitēm, bišu saimi, bišu dzīvi, par bišu mammu- karalieni, kā arī par paša dravnieka darbu. Bērni degustēja dažādu ziedu medu, un par piemiņu no šīs ekskursijas katrs sev no māla izveidoja laimes pogu. Pēc ciemošanās bišu dravā skolēni devās uz Daugmales pamatskolu, kur laipni sagaidīja muzeja vadītāja Zinaīda un 7.-8.klašu skolēni, kuri pastāstīja gan par skolas muzeju, gan par Daugmales vēsturi, gan izrādīja dažādas senlietas, kuras bērni drīkstēja aptaustīt, pacilāt un izpētīt. Pēc izglītojošas un izzinošas dienas daļas sekoja atpūta – pikniks skaistā vietā Daugavas krastā.

 

Katra grupa devās pārgājienā uz skvoša dārzu „Zanzibāra”. Jāsaka, ka šāds gājiens, apmēram 5 km, no daža nometnes dalībnieka prasīja lielu izturību un piepūli. Pa ceļam dziedāja dziesmas, pētīja kokus, koku lapas un to daudzveidību. Savukārt skvoša dārzā katrs varēja iemēģināt roku skvoša spēlē, volejbolā, galda tenisā.

 

Arī foto orientēšanās trasē, kas vijās cauri Ķekavas ciematam, kurā bija jāatrod 8 objekti un pie katra objekta jāveic konkrēts uzdevums, prasīja no komandas zināšanas, izturību, veicināja komandas sadarbību, sadarbības prasmes. Foto orientēšanās notika ar laika kontroli- kura komanda visu trasi veiks visātrāk un bez soda punktiem. Divu nedēļu laikā šajās sacīkstēs piedalījās 8 komandas. Jāsaka, ka šeit lieti noderēja komandas dalībnieku prasme labi orientēties Ķekavas ciematā, zināt, kura taciņa, kurš ceļš līdz nākamajam objektam ir visātrākais, taisnākais.

 

Nometnes laikā dalībnieki iepazina viens otru, uzzināja daudz jauna un interesanta par Ķekavas novadu, novada interesantākajām vietām, sportoja, mācījās sadarboties, būt draudzīgiem un atvērtiem vienam pret otru, kā arī apguva jaunas prasmes un iemaņas radošajās darbnīcās.

 

Paldies visiem Ķekavas vidusskolas pedagogiem, kas darbojās nometnes laikā, kas ieinteresēja skolēnus savās radošajās darbnīcās, paldies Ķekavas uzņēmējiem Jānim Sulutauram, Zanei Ešenvaldei, paldies zobu higiēnistei Inesei Ķirpei, SIA „KM transports” Mārim Kļavam.

 

                                                                           Nometnes vadītāja

Ilona Jēkabsone

26.06.2014.   

  Drukāt