Aizritējusi bērnu nometne „Esi aktīvs – nesēdi mājās!”

No 16. – 20. jūnijam Ķekavas novada sporta aģentūra Baložos organizēja dienas nometni bērniem „Esi aktīvs – nesēdi mājās!”. Nometnē piedalījās 28 bērni vecumā no  7– 13 gadiem.

 

Nometnes pamatideja – veicināt bērnos aktīva dzīvesveida prieku un iepazīstināt ar dažādiem sporta veidiem, ar kuriem iespējams nodarboties novadā. Nedēļas garumā nometnieki Baložu vidusskolas sporta kompleksā un skolas stadionā apguva gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas par dažādiem sporta veidiem. Tika apgūtas pamatprasmes basketbolā, velodrošībā, orientēšanās sportā, regbijā, badmintonā, vieglatlētikā, peldēšanā, volejbolā un florbolā. Protams, ne visiem uzreiz izdevās apgūt pareizi driblēt bumbu, izpildīt vingrinājumus stadionā vai iemācīties regbija noteikumus. Lai arī cik viegli no malas nešķistu, katrs sporta veids un tā apgūšana prasa piepūli un neatlaidīgu darbu.

 

Īpašu prieku  bērniem sagādāja nodarbība peldēšanā, kas norisinājās Daugmales peldbaseinā treneres Aigas Daubures vadībā, Latvijas sporta muzeja apmeklējums Vecrīgā, kas bērnu uzmanību piesaistīja gan ar esošo ekpozīciju, gan iespēju izmēģināt spēkus klinšu kāpšanas sienā, kā arī iespēja pašu spēkiem doties laivu izbraucienā un pārgājienā ar fotoorientēšanās elementiem apkārt Tirturgas ezeram.

 

Nometnes pēdējā dienā pie bērniem viesojās viens no labākajiem Latvijas basketbolistiem, novadnieks Aigars Vītols. Neformālā sarunā viņš pastāstīja par to, kā ir kļuvis par profesionālu sportistu, kā arī atbildēja uz bērniem interesējošajiem jautājumiem.

 

Noslēgumā bērni  bija sagatavojuši nelielu priekšnesumu vecākiem un viņu mīļajiem, kurā jautrā un atraktīvā veidā pastāstīja par to, ko tad īsti nometnes laikā viņi apguva un iemācījās.

 

Lai arī laika apstākļi mūs nelutināja, visas ieplānotās ieceres tika īstenotas un dienas paskrēja nemanot. Daži pat nometnes pēdējā dienā bija vīlušies, ka viss jau ir tik ātri beidzies.

 

Mums bija prieks pavadīt šo nedēļu kopā ar patiešām brīnišķīgiem, aktīviem un neatlaidīgiem bērniem, kas kāri tvēra jaunās iemaņas!

 

Tāpat vēlos pateikties vecākiem par mums dāvāto uzticību un ceram uz turpmāku sadarbību.

 

Īpaši vēlos pateikties kolēģēm Sandrai un Agnesei no privātās pamatskolas Gaismas tilta 97, Baložu vidusskolas direktorei Vitai Brokai, kā arī visiem sporta aģentūras kolēģiem un novada treneriem par atsaucību un atbalstu veiksmīgā nometnes norisē!

 

Uz tikšanos mūsu nākamajā nometnē, kas norisināsies no 11.-15. augustam Ķekavā.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pcbGv7njFac&feature=youtu.be

  

Reinis Zobens

Ķekavas novada sporta aģentūras

projektu vadītājs

02.07.2014.

  Drukāt