Ar velosipēdu uz Lietuvu

4. – 6. jūlijā no Ķekavas uz Raseiņai pašvaldību Lietuvā ar velosipēdiem devās divas komandas – deviņi Ķekavas pašvaldības pārstāvji un desmit velo entuziasti no Raseiņai. Trīs dienās, ne bez grūtībām pieveicot 262 kilometrus, divas komandas kļuva par vienu veselu.

 

Paralēli tam Raseiņai tikās arī abu pašvaldību oficiālās delegācijas, lai pārrunātu turpmākos sadarbības pasākumus. Kā viens no vērienīgākajiem iecerēts piesaistīt Eiropas finansējumu starptautiskiem sporta pasākumiem, kopīgi sagatavot projekta pieteikumu. Tāpat plānots veicināt mazo uzņēmēju – viesu namu un vietējo amatnieku – savstarpēju sadarbību, īstenojot kopīgus LEADER tipa projektu un Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmu ietvaros. Ķekavas un Raseiņai tūrisma informācijas centri turpmāk iecerējuši apmainīties arī ar aktuālajiem tūrisma ceļvežiem, lai veicinātu papildus interesi par tūrisma iespējām kaimiņvalstīs.

 

Viesi no Ķekavas pašvaldības velo tūres noslēdzošajā dienā piedalījās arī lietuviešu valsts svētkos – karaļa Mindauga kronēšanas dienas pasākumā, kur tika uzņemti ar vislielāko sirsnību. Svinīgā pasākuma ievadā lietuviešu tautu svētkos sveica arī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks un viņa vietnieks sociālajos jautājumos Igoris Malinauskas, vēlot brāļu tautai attīstību un vienotību.

 

Jāpiemin, ka sadraudzība starp Ķekavu un Raseiņai aizsākusies salīdzinoši nesen - 2012. gadā, sadraudzības līgums parakstīts 2013. gada februārī. Tas paredz sadarbību sporta, tūrisma, uzņēmējdarbības un kultūras jomās.

 

Šajā neilgajā laikā jau iedibināta brīnišķīga tradīcija ar Raseiņai pašvaldības pārstāvjiem tikties aktīvās atpūtas pasākumos. Šis velo brauciens nav vienīgais līdz šim īstenotais sporta pasākums - maijā abas pašvaldības tikās basketbola laukumā Ķekavā. Arī turpmāk plānots īstenot savstarpējus sporta un aktīvās atpūtas projektus, paplašinot arī dalībnieku skaitu.

 

Kā atzīst velo brauciena Ķekava – Raseiņai dalībnieki, kopā ar lietuviešu draugiem aizvadītā nedēļas nogale bijusi īpaša. Kopīgi piedzīvots daudz prieka, jautrības, gūts milzum daudz pozitīvu emociju. Piedzīvotas arī grūtības, sāpes un nogurums, taču tas ne uz mirkli nav izdzēsis prieku no dalībnieku sirdīm un smaidus no sejām. Noguruši, saulē apsviluši, bet gandarīti par paveikto pēc atgriešanās ir apņēmības pilni turpināt sadarbību. 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

09.07.2014.

 

  Drukāt