Novada iedzīvotāji vienojas lāpu gājienam

 

11. novembrī novada iedzīvotāji vienojās lāpu gājienam par godu Lāčplēša dienai.
Pasākumā piedalījās kupls skaits dažādu paaudžu novada iedzīvotāji. Lāpu ugunīm degot, novadnieki devās gājienā uz Trušeļu kapiem. Lāpu gājiena mērķis bija nodot vēstījumu, ka nekas nav aizmirsts...neviens nav aizmirsts. Mēs turam augstā godā un cieņā tos varoņdarbus, kas tika veikti par mūsu zemi, Latviju, par mums. Šī bija iespēja pateikt paldies tiem, kuri mums šo Valsti un zemi ir izcīnījuši. Šī tradīcija dod iespēju uzskatāmi paust attieksmi un vēsturisko stāstu, kas jānodod no paaudzes uz paaudzi, apzinoties savas saknes un vēsturi. Šī ir iespēja izjust savas Latvijas neatkarības vērtību.
Strēlnieki- tas ir  stāsts par Pirmo Pasaules karu un Latviešu strēlnieku pulkiem, kas šeit pat pie Rīgas aizstāvēja mūsu tēvu zemi pret ķeizariskās Vācijas iebrucējiem.
Ko gan vienkāršs cilvēks, kuram vēl vakar ar karu un karavīriem nebija nekāda sakara, spēj patriotisma iedvesmots izdarīt - pēkšņi kļūstot par varoni.
 
Strēlnieki - tās ir kara šausmas un tas, ko cilvēks ir spējīgs izturēt.
Viņi līdzās jaunlatviešiem un Trešās atmodas laika inteliģentiem ir tie, kas mācējuši būt tik drosmīgi un patriotiski nekaunīgi, lai iezīmētu pasaules kartē Latvijas kontūras. Gan ar dziesmām un gara spēku, gan īstiem ieročiem...
Mēs varam sacīt sev paldies par to, ka piemiņa par latviešu strēlniekiem joprojām ir un vienmēr būs.
Paldies visiem pasākuma dalībniekiem!
 
Sabiedrisko attiecību daļa,
Izglītības, kultūras un sporta daļa

 

 

  Drukāt