Tuvojas Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes

26.jūlijā Ķekavas Sporta namā notiks novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes, kas vienlaikus būs arī Latvijas Pauerliftinga kausa izcīņas vienpadsmitais posms. Sacensības noris jau piekto reizi, un šoreiz tās notiks kopā ar Ķekavas novada sporta svētkiem. Sacensības notiek sociālā projekta „Es zinu, Tu to vari” ietvaros.

 

Sacensību dalībnieku uzdevums ir izpildīt vienu vai abus spēka trīscīņas vingrinājumus - stieņa vilkme no zemes individuāli vai stieņa vilkme no zemes pārī.  Sportistiem atļauts startēt gan individuālā, gan pāru vingrinājuma izpildē.

 

Vīrieši sacentīsies astoņās svara kategorijās atbilstoši Starptautiskās Pauerliftinga federācijas nolikumam, savukārt sievietes konkurēs vienā svara kategorijā. Stieņa vilkmē pāri sacentīsies piecās svaru kategorijās - līdz 132 kg, līdz 166 kg, līdz 210, līdz 240kg un virs 240 kg -, atbilstoši abu dalībnieku svaru summai.

 

Sacensību nolikums, pieteikuma veidlapa un cita noderīga informācija pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas mājas lapā http://www.powerliftings.lv/?page=comments&id=1143

 

Sacensībām pieteikties var līdz 23.jūlijam.

 

Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes notiek sociālā projekta „Es zinu, Tu to vari!” ietvaros. Lielākā daļa projekta „Es zinu, Tu to vari!” pasākumu būs veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiks vairāk kā 58 pasākumi visā Latvijā – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas. Par visām projekta aktivitātēm var uzzināt portāla draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/tutovari. Aktivitātes veidotas tā, lai tās būtu vienkāršas un viegli pieejamas ikvienam interesentam.

 

Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs atgādina - veselības saglabāšanas visa mūža garumā pamatā ir cilvēka personīgā atbildība. Ārstēšana un veselības aprūpe cilvēka veselību ietekmē aptuveni pa 20%. Atlikušie 80% ir katra cilvēka personīgi izdarītās izvēles – veselīgs vai neveselīgs dzīvesveids – uzturs, fiziskās aktivitātes vai to neesamība, veselībai kaitīgu vielu lietošana vai izvairīšanās no tām, riskants vai drošs dzīvesveids, sociālie faktori, izglītība u.c. Īpaši būtiski to ir apzināties jau jaunībā un savu dzīvi balstīt uz veselību pozitīvi ietekmējošām izvēlēm.

 

Ķekavas novada čempionātu svaru stieņa vilkmē no zemes organizē Latvijas Paeurliftinga federācija. Projektu atbalsta Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs. Projekta stratēģiskais partneris Draugiem.lv, informē lieldraugi TVNET, JCDecaux un LTV.

 

Papildu informācijai: sacensību galvenais sekretārs Mārtiņš Krūze, tālrunis: 27859586

 

Baiba Norberte

Latvijas Pauerliftinga federācija

 

 

 

  Drukāt