Seši novadi vienojas par sadarbību tūrisma jomā (papildināts ar foto)

 Ceturtdien, 24. jūlijā, plkst. 15.00 Daugavas muzejā, Doles salā, notika sadarbības līguma tūrisma jomā parakstīšana starp sešām Daugavas lejteces pašvaldībām (Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Ikšķiles, Ogres un Baldones novadi) un Dabas aizsardzības pārvaldi.

Līguma noslēgšana ir nākamais solis līdzšinējā savstarpējā sadarbībā starp Daugavas lejteces pašvaldībām, kuras līdz šim izdevušas gan kopīgu tūrisma karti, gan ar vienotu stendu piedalījušās pašmāju tūrisma izstādē „Balttour 2014”, kā arī vairākās starptautiskās tūrisma izstādēs Baltijas un citās kaimiņu valstīs.

Daugavas lejteces tūrisma reģions (turpmāk tekstā – DAUGAVAS LEJTECE) ietver to daļu Latvijas Republikas teritorijas, kuras ietilpst Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Ikšķiles, Ogres un Baldones novadu administratīvās teritorijas. Visi seši novadi veido Daugavas lejteces klasteri.

Noslēgtais līgums nodrošinās vēl ciešāku un koordinētāku sadarbību Daugavas lejteces tūrisma informācijas centru starpā un sadarbības mērķis ir stiprināt Daugavas lejteces tūrisma tēlu, strādāt pie kopīgiem reģiona tūrisma attīstības projektiem un nākotnē izveidot konkurētspējīgu reģionu, kas piesaista tūristus, kuri Latvijā galvenokārt ierodas lai apskatītu Rīgu.

Līguma noslēgšana ir pozitīvs signāls arī tūrisma uzņēmumiem reģionā un visas ieinteresētās puses tiek aicinātas aktīvi iesaistīties.

Pašvaldību spēku apvienošana tūrisma reģionu izveidē Latvijā iepriekš ir notikusi vairākkārt, jāmin piemēri par Saviļņojošu Vidzemes piekrasti, Enter Gauja un tagad arī Daugavas lejtece.

  Drukāt