Noskaidrots "Ķekavas novada Jauno talantu 2014" uzvarētājs

Ar Ķekavas novada pašvaldības atbalstu 26. jūlijā Novada svētku laikā uz lielās skatuves notika Jaunatnes iniciatīvu centra rīkotais “Ķekavas novada Jauno talantu konkurss 2014”. Konkursā piedalījās 12 dalībnieki ar talantiem dziedāšanā, repošanā, dejošanā, bungu un vijoles spēlē, dzejas rakstīšanā un deklamēšanā, gleznošanā, leļļu darināšanā un mākslas vingrošanā. Šāds konkurss Ķekavā notika pirmo reizi, tāpēc vēl jo vairāk priecājamies par dalībnieku degsmi un drosmi piedalīties.

 

Konkursa finālu vērtēja četri radošo profesiju pārstāvji:

Maija Skrode -  brīnišķīgā un atraktīvā ķekavniece, viena no ansambļa “Jūti” dalībniecēm. ,kā arī līdzīpašniece un projektu vadītāja SIA “Attach”, kas sniedz prezentreklāmas pakalpojumus un organizē pasākumus.

Aminata Savadogo – jauniete, kam mūzika ir dzīves lielākā kaislība. Profesionāli Aminata dzied kopš trīspadsmit gadu vecuma un 2013. gadā Aminata izcīnīja uzvaru TV šovā “Jauno talantu fabrika”.

Justs Sirmais – talantīgais ķekavnieks ir grupas “Tax Free” solists, kas 2013. gada vasarā ieguva 1. vietu konkursā “Bliez no bedres”. Vienā no zināmākajām kustībām Latvijā „Ghetto games” dziedāšanas konkursā „Ghetto faktors” Justs ieguvis 2.vietu. Šobrīd aktīvi sadarbojas ar mūziķi Gacho.

Garjānis – cilvēks multimākslinieks. Forogrāfs, DJ arī kādreizējā jauniešu radio Super FM DJ, un zīmola “Garjāņa taureņi” radītājs un īpašnieks.

 

 

Apkopojot rezultātus, žūrijas pārstāvju viedokļi bija atšķirīgi. Kādam visspilgtākais šķita tautas dejas ”Raibie cimdi” priekšnesums Montas Dancītes un Valtera Priedes izpildījumā, citam enerģijas lādiņu bija devis bundzinieka Kristofera Grauveisa priekšnesums. Taču par visoriģinālāko vienbalsīgi tika atzīts Vendijas Kates Apines “Cup song” (krūzes spēles) talants, kas kļuva par konkursa uzvarētāju!

 

Laikā, kad žūrija apspriedās, uz skatuves savu priekšnesumu sniedza bītboksers Kārlis Pētersons. Pirms apbalvošanas žūrijas pārstāvis Justs Sirmais savā izpildījumā sūtīja skatītājiem Dona “Signālu”. Šajā laikā skatītājiem ar žetoniem bija iespēja balsot par sev vissimpātiskāko dalībnieku. Ar ievērojamu balsu pārsvaru “Skatītāju simpātiju balvu 2014” saņēma mākslas vingrotāja Ieva Luīze Drava. Papildus “Ķekavas novada jaunā talanta 2014” un “Skatītāju simpātijas” tituliem abas meitenes saņēma dāvanu kartes no mūsu konkursa atbalstītājiem frizieru salona “Fēnix” frizieres Indras un “Centra Autoskolas”.

 

Žūrijas pārstāvei Maijas Skrodei aizkustinošs šķita Santas Filipsones stāstījums par Ķekavu, tāpēc Santa saņēma simpātiju balvu no SIA”Attach”. 

Salona “Fēnix” frizieres Indras simpātiju balvu un dāvanu karti saņēma autorleļļu meistare Karīna Kairiša.

Garjāņa simpātiju godam nopelnīja Oskars Aleksandrs Kūmiņš ar savu drosmīgo vēstījumu un degsmi, kas vistiešākajā veidā atbilst “Garjāņa taureņu” nēsātāja būtībai.

Izsakām vislielāko pateicību mūsu talantīgajiem konkursa dalībniekiem – Norai Martinsonei, Laurai Luīzei Šimfai, Montai Dancītei un Valteram Priedem, Karīnai Kairišai, Ievai Luīzei Dravai, Ievai Bernšteinei, Oskaram Aleksandram Krūmiņam, Santai Filipsonei, Alisei Elīzai Voldekai, Vendijai Katei Apinei, Andrejam Lukjanovam un Kristoferam Grauveisam!

 

Vissirsnīgākā pateicība konkursa dalībnieku vecākiem un ģimenēm par atbalstu!

Par atsaucību un sadarbību liels paldies pasākuma vadītājiem Austrai Rozei un Eduardam Balodim!

 

FOTO: http://parkulturu.lv/galerijas/1752/foto

 

Uz tikšanos “JIC” organizētajos pasākumos!

 

 

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs

Santa Auziņa – Stucere

 

  Drukāt