Sāksies ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve ciematā Rāmava

 

 

Pēc projektēšanas, darbu pabeigšanas un iepirkuma konkursa procedūrām, būvdarbiem un būvuzraudzībai jūlija beigās noslēgts līgums ar Pilnsabiedrību „AB-EC” par ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi ciematā Rāmava Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā III kārta  ietvaros. Būvuzraudzību objektā veiks SIA „Firma L4”.

 

 

Projektā paredzēta ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve pa Rāmavas, Paegļu, Dārza, Kalna, Krasta, Kāpu, Rītupes un Zāļu ielām. Darbi tiks uzsākti Rāmavas ielā no Katlakalna puses un Paegļu ielā.

 

 

 

Būvdarbi ietver :

  •  ūdensvada tīklu ar kopējo garumu 3 000m izbūvi, pieslēguma vietu ierīkošanu individuālajām mājām, ugunsdzēsības hidrantu ierīkošanu, pieslēgumu esošajam ūdensvadam pie ciemata Rāmava;
  • jaunu pašteces kanalizācijas tīklu ar kopējo garumu 2 800m izbūvi un pieslēguma vietu ierīkošanu individuālajām mājām;
  •  jaunu kanalizācijas spiedvadu posmu ar kopējo garumu 400 m  izbūvi ar  pieslēgumu esošajam kanalizācijas spiedvadam Ķekava-Rīga ciematā Rāmava un divus jaunu kanalizācijas sūkņu staciju izbūvi.

 

 

Projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā III kārta" izmaksas (bez PVN) ciematā Rāmava sastāda – 982 169 eiro, tajā skaitā:

  •  773 736 eiro – ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums;
  • 46 591 eiro - valsts līdzfinansējums;
  • 41 631 eiro – Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējums;
  • 120 211 eiro – SIA „Ķekavas nami” līdzfinansējums.

 

 

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi, kā arī ielu seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbus esošajā stāvoklī paredzēts pabeigt līdz 2014.gada beigām. Atsevišķās ielās seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbi tiks pabeigti 2015.gada pavasarī.

 

 

 Būvdarbu laikā transporta kustība būs ierobežota. Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem. Lai arī būvdarbi tiks organizēti tā, lai maksimāli nodrošinātu piekļūšanu savām mājām, atsevišķos gadījumos šaurākajās vietās iespējami īslaicīgi piekļūšanas traucējumi.

 

 

Papildus informācija SIA „Ķekavas nami” birojā Rāmavas ielā 17, Rāmavā vai pa tālruņiem : 29255787- galvenais inženieris Jānis Freibergs, 29465512 – valdes loceklis Ēriks Spuravs, 29126835 – projektu koordinators Juris Firsts. Tāpat informāciju iespējams saņemt pa būvobjektā izvietotajos informatīvajos stendos norādītajiem tālruņiem.

 

 

Ciematā Ziedonis problēmas saistībā ar zemes īpašnieka pretenzijām

 

 Pavasarī ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi veiksmīgi iesākās ciematā Ziedonis. Ir izbūvēti jau aptuveni 2 kilometri ielu ūdensvada un kanalizācijas tīklu. Šobrīd notiek ielu seguma un teritorijas sakārtošanas darbi.

 

Diemžēl būvdarbu norisi apgrūtina zemes īpašumu „Dižupes” un „Ābeļkalni” īpašnieka Raimonda Kupša juridiskās darbības, kurš cenšas apturēt būvdarbus Ziedonī. R.Kupšis, izmantojot likumā noteiktās prasības, savas personīgās intereses nostāda augstāk par vairāk nekā 500 citu ciemata Ziedonis zemes īpašnieku interesēm, augstāk par Ķekavas novada pašvaldības teritorijas attīstības plānu, augstāk par Latvijas valsts un Eiropas savienības apstiprinātajām programmām par Daugavas upes un Baltijas jūras aizsardzību no piesārņojuma.

 

SIA "Ķekavas nami"

01.08.2014.

 

  Drukāt