Ķekavas novada iedzīvotāji piedalās Baltijas ceļa velobraucienā (FOTO)

23. augustā apritēja 25 gadi kopš triju Baltijas valstu iedzīvotāji, sadodoties rokās, izveidoja ap 600 km garu cilvēku ķēdi, paužot nelokāmu vēlmi atjaunot Baltijas valstu neatkarību un vienotību cīņā par šo mērķi.


Atzīmējot šo vēsturisko notikumu, 22. augustā Ķekavas novadā pie autoceļa A7 (25 km) tika atklāta piemiņas zīme, bet 23. augustā Baltijas ceļa vēsturiskajā maršrutā Latvijas robežā notika velobrauciens par godu Baltijas ceļa 25. gadadienai, kurā piedalījās arī Ķekavas novada iedzīvotāji.


Ķekavas novadā pirmā velobrauciena pieturvieta bija Ķekavā, pie Doles Tautas nama, kur pulcējās apmēram 30 cilvēki, tostarp, arī no Raseņai pašvaldības, kas ir Ķekavas novada pašvaldības sadarbības partneris Lietuvā.


Velobrauciena dalībniekiem Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks novēlēja labu ceļa vēju un sajust vienotības garu, kā to izjuta Baltijas ceļa dalībnieki pirms 25 gadiem. Otrā pieturvieta bija pagrieziens uz Baložiem, kur velobraucienam pievienojās tās apkaimes iedzīvotāji.


Velobraucienu rīkoja Nacionālie bruņotie spēki, bet Ķekavas novadā to norisi koordinēja Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra.



Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa.
24.08.2014.

  Drukāt