Atrodi Ķekavas novada dižkokus!

Viena no Latvijas bagātībām ir koki, un nenovērtējama bagātība – dižkoki. Dižkoki ir dažādu koku sugu vecākie un lielākie eksemplāri, kas glabā mūsu valsts vēstures notikumus. Ķekavas novadā daudzi dižkoki jau ir apzināti, bet daudzi - vēl ne. Tāpēc Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs aicina ikvienu Ķekavas novada iedzīvotāju un viesi piedalīties Ķekavas novada dižkoku meklēšanas akcijā „Atrodi Ķekavas novada dižkokus!”, kas norisināsies no 15. septembra līdz 30. novembrim.


Iedzīvotāji aicināti apzināt Ķekavas novada dižkokus un iesniegt par tiem ziņas Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrā. Informāciju par dižkokiem var iesūtīt e-pastā: turisms@kekava.lv, sūtīt pa pastu uz adresi: Tūrisma koordinācijas centram, Rīgas ielā 26, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, LV-2123, nogādāt personīgi uz iepriekš norādīto adresi vai zvanīt pa tālr. 67935826, 27017333. Visas sniegtās ziņas tiks apkopotas un izvērtētas.


Sniedzot ziņas par dižkokiem, jānorāda: dižkoka atrašanās adrese, orientieri (māja, apdzīvota vieta, autobusa pietura, baznīca utt.), koka suga, koka stumbra apkārtmērs metros (jāmēra 1,3 m augstumā no zemes), koka augstums metros (jānorāda pirmā zara, vainaga vai visa koka augstums), vainaga maksimālais rādiuss metros (jānorāda attālums no koka stumbra vidus līdz tālākā zara galam), koka veselības stāvokļa novērtējums un īpatnības, augšanas vieta (mežs, izcirtums, parks utt.), vēlams pievienot vismaz trīs dižkoka fotogrāfijas.


Lai akcija noritētu veiksmīgāk, 30. septembrī Doles Tautas namā (Rīgas iela 26, Ķekava) plkst. 19.00 notiks tikšanās ar dižkoku speciālistiem, kas sniegs atbildes uz dažādiem ar dižkokiem saistītiem jautājumiem.


Akcijas noslēgumā notiks plašāks seminārs, kur tiks runāts par dižkoku nozīmību, to lomu un akcijas rezultātiem.


Plašāka informācija par akciju un tās norisi pieejama www.parturismu.lv, kā arī Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra sociālo tīklu lapās: www.facebook.com/kekava.travel un www.draugiem.lv/tic.

Agrita Grīnberga
 

  Drukāt