Katlakalnā veikta Brāļu kapu atjaunošana

Rūpējoties par Ķekavas novada teritorijā esošo kritušo karavīru atdusas vietu uzturēšanu, šajā vasarā, kritušo karavīru atdusas vietā, Katlakalna kapos pēc Krievijas Federācijas vēstniecības pasūtījuma norisinājās remonta un labiekārtojuma atjaunošanas darbi – tika atjaunots teritorijas segums, zālienu rekultivācija, apmaļu nomaiņa, kāpņu un vārtiņu atjaunošana, uzstādīts jauns teritorijas nožogojums.

 


Šajos Brāļu kapos guldīti Pirmajā Pasaules karā un Latvijas atbrīvošanas cīņās kritušie karavīri no 6. Sibīrijas korpusa, 5. un 2. Rīgas latviešu strēlnieku pulka strēlnieki, kā arī no citām bijušās Krievijas armijas daļām un Otrajā Pasaules kara laikā kritušie sarkanarmieši.

 


Līdztekus visu Brāļu kapu regulārajiem uzturēšanas un sakopšanas darbiem, Ķekavas novads lepojas arī ar iepriekšējos gados veiktajiem būtiskajiem atjaunošanas darbiem – sadarbībā ar Krievijas Federācijas vēstniecību pilnībā tikuši atjaunoti Brāļu kapi pie Trušeļiem, Ķekavas centrā Brāļu kapos pie „Dimantu” mājām ir veikta plākšņu nomaiņa un nožogojuma uzstādīšana, tāpat atjaunošanas darbi tika veikti Brāļu kapos Daugmalē. Tāpat novadā ir viesojušies vācu „Bundesvehr” karavīri, sakopjot kapus pie „Miķelsonu” un „Celtnieku” mājām. Regulāras talkas Ķekavas novadā organizējuši arī Nacionālie Bruņotie spēki – uzkopjot kapus pie „Kuģu” mājām un „Butleru” mājām, kā arī sakopjot Nāves salu Daugmalē.

 


Sadarbībā ar Brāļu kapu komiteju un biedrību „Brālība” novadā tiek strādāts arī pie līdz šim neatklātu karavīru apbedījumu vietu apzināšanas.

 


Sigita Varika,
Vides un labiekārtošanas daļa
24.09.2014.

 

  Drukāt