Ķekavas novada pašvaldība izpildījusi pusi no Valsts kontroles ieteikumiem

Ņemot vērā Valsts kontroles revīzijas rezultātus, Ķekavas novada pašvaldība ieviesusi pusi no Valsts kontroles ieteikumiem, kā arī turpina aktīvi strādāt pie pārējiem priekšlikumiem.


“Valsts kontroles pārbaudes rezultātus un ieteikumus uztveram kā labu rokasgrāmatu, lai uzlabotu pašvaldības darbu un veicinātu racionālāku un caurspīdīgāku budžeta līdzekļu izmantošanu. Mūsu pieredzi un padomus ņem vērā arī citas pašvaldības, kurās Valsts kontrole vēl nav veikusi pārbaudi,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks.


Šobrīd Ķekavas novada pašvaldība ir ieviesusi sešus no Valsts kontroles ieteikumiem.


Domē ir apstiprināta Ķekavas novada pašvaldības budžeta izstrādāšanas, apstiprināšanas, izpildes un kontroles kārtība, kas, sagatavojot budžetu, nodrošinās iespēju izvērtēt finanšu līdzekļu izlietojuma ekonomiskumu un lietderību. Instrukcija nosaka budžeta izlietojuma izpildes pārskatāmību un nodrošina efektīvāku budžeta izpildes kontroli.


Rīkojumā par darbinieku aizvietošanu, ja tiek noteikta piemaksa, tiek ietverta norāde, uz konkrētu papildus pienākumu veikšanu, tādējādi ievērojot normatīvajos aktos ietvertās prasības. Pašvaldības izpildvara pastiprināti seko līdzi faktam, lai turpmāk ar vienu un to pašu darbinieku par viena un tā paša darba veikšanu netiktu noslēgti vairāki līgumi.
 

Apstiprināts nolikums par komandējumu noformēšanu, atskaites iesniegšanu un izdevumu atlīdzināšanu. Pašvaldībā tiek izvērtēta komandējumu nepieciešamība, un noteikti komandējumā veicamie darba uzdevumi atbilstoši pašvaldības funkcijām. Noteikumi ir papildināti ar normu, ka lēmumā vai rīkojumā par nosūtīšanu komandējumā ir jāiekļauj atsauce uz pašvaldību funkcijām, kā arī veicamie uzdevumi saskaņā ar šīm funkcijām. Nolikums ir papildināts ar pielikumu „Akts par komandējumu”, kas kalpo kā komandējuma kopsavilkums. Nolikumā ir iekļauts punkts, ka pašvaldības izpilddirektors izvērtē komandējuma lietderību un nosaka nosūtāmās personas.


Pašvaldība ir pilnveidojusi iepirkumu komisijas nolikumu un ieviesusi kontroli par pašvaldības un tās iestāžu preču un pakalpojumu iegādes plānošanu, normatīvajiem aktiem atbilstošu iepirkumu procedūru veikšanu, sagatavojot juridiski un tehniski korektus iepirkumu dokumentus un līgumus.


Apstiprināta reprezentācijas izdevumu uzskaites un norakstīšanas kārtība, tādējādi tiek nodrošināta normatīvajiem aktiem atbilstoša rīcība ar pašvaldības finanšu līdzekļiem un novērsta finanšu līdzekļu izlietošana reprezentācijas materiālu, pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iegādei dažādos pasākumos, kas nav saistīti ar pašvaldības administratīvās darbības nodrošināšanu un neizriet no pašvaldības funkcijām.


Apstiprināts Ķekavas novada nevalstisko organizāciju (NVO) projektu atbalsta konkursa nolikums, kurā ietverti projektu vērtēšanas kritēriji un projekta īstenošanas kontroles pasākumi. Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektors apstiprinājis veidlapas projektu apsekošanai gada laikā pēc projekta realizācijas, un šīs veidlapas jau tiek izmantotas 2013. gada NVO projektu apsekošanā.


Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

14.10.2014.

  Drukāt