Svinīgi atklāj jauno bērnudārzu Ķekavas novadā

 

Saņemot Dieva svētību un klātesošo laba vēlējumus, šodien, 30. jūlijā, svinīgi tika atklāta viena no Ķekavas novada vērienīgākajām būvēm - pirmskolas izglītības iestāde „Bitīte” Katlakalnā, kurā jau ar augustu būs dzirdamas vairāk kā 260 bērnu čalas.

 

 Atklāšanā piedalījās vadība un pārstāvji no Ķekavas novada pašvaldības, Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, bijušais ministrs Edgars Zalāns, kura laikā aizākās bērnudārza būvniecība, pārstāvji no finanšu iestādēm, būvfirmas un citi sadarbības partneri, kā arī paši galvenie "vaininieki" - bērnudārza mazie ķipari un viņu vecāki.
 
 
 
Jaunajā bērnudārzā Katlakalnā būs 12 bērnu grupas – divas bērniem vecumā līdz trīs gadiem, pārējās - bērniem vecumā no 3 līdz 7 gadiem. Tajā izveidotas rotaļu un nodarbību telpas, guļamtelpa, zāle saviesīgiem pasākumiem, ēdamzāle, sporta un mūzikas zāles, kā arī citas telpas. Ēkas kopējā platība ir 3472 kvadrātmetri.
 
 
 
Bērnudārza būvniecība, ko veica SIA Abora, noritēja Publiskās Privātās Partnerības projekta ietvaros, un tās kopējās izmaksas ir ~ 2,28 miljoni latu. Kopā ar samaksu par pašu kapitāla izmantošanu - 3,9 miljoni latu.  Uz deviņpadsmit gadiem noslēgtais līgums ar privāto partneri pilnsabiedrību ACANA par tā pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecībā ieguldīto finanšu atgūšanu paredz, ka procentu maksājums pašvaldībai nav jāmaksā ne būvniecības laikā, ne arī projekta pirmajā gadā – 2011.gadā. 
 
 
 
Lai nodrošinātu bērnudārza renovāciju katru gadu tiek ieskaitīti un uzkrāti finanšu līdzekļi īpaši izveidotā Remontdarbu garantiju fondā, no kura divus trīs gadus pirms līguma termiņa beigām tiks veikts ēkas kapitālais remonts un nomainītas iekārtas un pēc 19 gadiem pašvaldība pārņems ēku savā īpašumā.
 
 
 
Bērnudārza "Bitīte" Katlakalnā būvniecība tika uzsākta pagājuša gada oktobrī. Šis vērienīgais darbs norit Publiskās Privātās Partnerības projekta ietvaros, kas aizsākts vienlaicīgi četrās pašvaldībās – Ķekavā, Mārupē, Ogrē un Tukumā.
 
 
 
Bērnudārza „Bitīte” adrese - „Sportiņš”, Katlakalnā, Ķekavas novadā.
 
  Drukāt