Iedzīvotāji izsaka viedokli par dzelzceļu novadā

Ķekavas novada pašvaldība atbilstoši domes lēmumam 25. un 27. novembrī Daugmalē un Ķekavā rīkoja sākotnējo publisko apspriešanu par “Rail Baltica II” dzelzceļa trašu novietojuma variantiem Ķekavas novada teritorijā, lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli un atbildētu uz interesējošiem jautājumiem.


Kā sapulcēs vairākkārt uzsvēra Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, tad šobrīd, balstoties uz iedzīvotāju viedokli, viņaprāt, vēl ir iespējams mainīt dzelzceļa trašu novietojumu, un tāpēc aicināja novadniekus būt aktīviem un aizpildīt publiskās apspriešanas aptaujas anketu. “Šis ir ļoti nopietns jautājums ikvienam. Ja valstij, iespējams, dzelzceļa izbūve varētu būt saimnieciski izdevīgi, tad šobrīd mēs Ķekavas novadā neredzam nekādus ieguvumus, drīzāk apgrūtinājumus un potenciālos draudus – piemēram, troksni, pārvietošanās apgrūtinājumus, atsevišķu māju nojaukšanu, iespējamo bīstamo kravu avārijas risku tuvu apdzīvotām vietām.”


Sapulcēs lielākā daļa iedzīvotāju publiski pauda negatīvu redzējumu par dzelzceļa izbūvi Ķekavas novadā, bet daudz retāk izskanēja atbalsts šai idejai.


Pēc sākotnējās publiskās apspriešanas, Ķekavas novada pašvaldība apkopos un iesniegs pilnsabiedrībai „RB Latvija” iedzīvotāju izteiktos viedokļus par dzelzceļa trašu novietojuma variantiem, lūdzot tos iekļaut sākotnējo variantu izvērtēšanas atskaites ziņojumā; kā arī pašvaldība atkārtoti sniegs savu vērtējumu šajā dzelzceļa izbūves jautājumā.


Atgādinām, ka Ķekavas novada pašvaldība, izvērtējot pilnsabiedrības „RB Latvija” iesniegtos prezentācijas materiālus par Rail Baltica II, šobrīd neredz ieguvumus, realizējot šādu dzelzceļa projektu, un neatbalsta nevienu no prezentācijas materiālos piedāvātajiem dzelzceļu trašu variantiem. Gadījumā, ja dzelzceļa līnija tiks būvēta caur Ķekavas novada teritoriju, Ķekavas novada dome ierosina paredzēt vismaz vienu staciju novada teritorijā.

 

Vairāk par dzelzceļa projektu.

 


Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
28.11.2014.

 

  Drukāt