Jaunajā gadā Ķekavas sākumskolēni mācības uzsāk jaunā ēkā

5. janvārī jaunajā Ķekavas sākumskolā mācības uzsāk visi tās 1. un 4. klašu skolēni – kopskaitā gandrīz 400 bērnu no 17 klasēm, jo vakar, 4. janvāra pēcpusdienā, Ķekavā tika atklāts jaunās sākumskolas otrais korpuss, kas tapa pusotru gadu.


Sākumskolas otrajā korpusā izbūvēta aktu zāle ar lielāko skatuvi novadā, moderns ēdināšanas bloks – ēdnīca un kafejnīca, garderobes un vēl papildu jaunas mācību klases. Kā atzina ēkas projektētāji no SIA “Eja”, tad arī šajā sākumskolas ēkas daļā ir izmantoti jauni apdares materiāli, piemēram, keramikas paneļi ārsienām un moderni grīdas segumi.
Savukārt ēdnīcas un kafejnīcas sienas grezno Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu Ildzes Jurkovskas un Melānijas Dalbiņas darbi, ko praktiski realizēja Mākslas skolas pedagoģes Ilona Korņilko un Liene Ratnika.


Ķekavas sākumskolas 2. korpusa platība ir vairāk kā 4800 m2 ( savukārt kopā ar skolas 1. korpusu platība ir 7700 m2). Ēkas būvniecība ilga gandrīz pusotra gada, kuras izmaksas 5,6 milj. eiro apjomā tika segtas no Ķekavas novada pašvaldības budžeta, kā arī pašvaldībai uzņemoties ilgtermiņa saistības Valsts kasē. Būvniecību veica uzņēmums “Abora”, projektētāji - SIA “Eja”, bet būvuzraudzību nodrošināja SIA “PMG”.


Jaunās Ķekavas sākumskolas otrās kārtas atklāšanas pasākumu kuplināja gan sākumskolas pedagogi, audzēkņi un viņu vecāki, gan novadnieki, kuri jau sen lolojoši ideju par jauno un plašu sākumskolu Ķekavā, gan domes deputāti (Valts Variks, Juris Krūmiņš, Igoris Malinauskas, Aigars Vītols, Ilgonis Leišavnieks un Vēsma Ozoliņa) un Saeimas deputāts Arvīds Platpers, gan pašvaldības pārstāvji no Ķekavas novada un kaimiņu novadiem. Jaunajai ēkai Dieva svētību deva Ķekavas-Doles evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Arnis Eltermanis. 
 

Atklāšanas pasākumā muzikālās durvis viesiem vēra vaļā Ķekavas novada jauniešu simfoniskais orķestris un viņu diriģents Pēteris Plūme, kurš atzina, ka viņiem ir uzticēts liels gods pirmo reizi muzicēt un piedalīties skolas atklāšanā.


Ķekavas sākumskolas nozīmīgajā dienā ciemojās arī Sprīdītis, kas Ķekavas novada domes vadītājam dāvāja naudas maciņu ar zvīņām, lai pašvaldības budžetā šogad vairotos nauda un tā pietiktu sākumskolas 3. kārtas - sporta kompleksa būvniecībai. Tā ietvaros plānots izbūvēt sporta zāli un peldbaseinu.


Pēc Sprīdīša aicinājuma sarkano lenti uz skolas 2. korpusu svinīgi pārgrieza Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka un būvnieks - “Abora” valdes priekšsēdētājs Juris Kravalis.


Tāpat tika svinīgi nodotas vecās Ķekavas sākumskolas ēkas atslēgas tās jaunajiem saimniekiem - Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centram, kas šajā mājā ar vēsturisko elpu mitināsies līdz brīdim, kad to sāks rekonstruēt Ķekavas Mākslas skolas vajadzībām. 120 gadus vecajā ēkā jauniešu centrs darbu uzsāk jau ar šī gada janvāri.


Vecās Ķekavas sākumskolas ēkas atslēgas Jaunatnes centra vadītājai Lindai Vaškevicai- Veitai pasniedza Ķekavas vidusskolas direktores vietniece Mārīte Rogule ar diviem 4. klašu skolēniem – Elīnu Fogeli un Kristoferu Jurisonu, kuru ģimenes jau vairākās paaudzēs zināšanas ieguvušas tieši vecajā skoliņā. Par to, kā skolotāja un bērni atvadījās no vecās skoliņas, ir tapis sirsnīgs video.

 

Ķekavas vecās sākumskolas atslēgas nodošana jaunajai skolai from Ķekavas novads on Vimeo.

 


Paldies visiem, kas, nežēlojot savu brīvo laiku, ar visu sirdi iesaistījās Ķekavas sākumskolas 2. korpusa atklāšanās pasākuma organizēšanā, lai sagādātu svētkus visiem novadniekiem.


Atgādinām, ka jaunās Ķekavas sākumskolas 1. kārta tika atklāta 2013. gada 1. septembrī. Jaunajās telpās toreiz mācības uzsāka tikai daļa (vairāk kā 160) no Ķekavas sākumskolas audzēkņiem. Pārējie turpināja mācības gandrīz 120 gadus vecajā Ķekavas sākumskolas ēkā (Skolas ielā 2, Ķekavā).

Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

05.01.2015.
 

  Drukāt