Domes sēžu konstruktīvāka darba labā uz laiku pārtrauc video tiešraidi

Lai padarītu konstruktīvāku Ķekavas novada domes sēžu darbu, turpmāk netiks nodrošināta domes sēžu video tiešraide. Domes sēdes norise tiks ierakstīta, un pēc sēdes video materiāls tiks ievietots pašvaldības interneta vietnē www.kekavasnovads.lv sadaļā “Domes sēdes”. Šāds lēmums pieņemts, jo diemžēl domes sēžu tiešraides atsevišķi domes deputāti izmantoja kā iespēju “izrādīties” publikai, reizēm pat pārkāpjot pieklājības un ētikas normas, kā arī samazināja domes darba efektivitāti.


Bieži vien bijuši gadījumi, kad pirms domes sēdēm komitejās atsevišķiem deputātiem nebija neviena jautājuma un viņi atbalstīja lēmuma projekta virzīšanu uz domes sēdi, bet pēkšņi domes sēdes laikā viņi sākuši karstas debates un izvirzījuši desmitiem papildu jautājumus un priekšlikumus. Šo debašu dēļ domes sēdes reizēm ilga līdz pat astoņām stundām.


Ķekavas novada pašvaldības mērķis bija un joprojām ir nodrošināt pēc iespējas caurspīdīgāku un atklātāku lēmumu pieņemšanas procesu, tāpēc tika nolemts neliegt iedzīvotājiem turpināt vērot domes sēdēs notiekošo, tikai nu jau pēc sēdēm.


Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
26.02.2015.

  Drukāt