Par izglītību novadā spriež vairāk kā 160 cilvēki

 

24. augustā Ķekavas novada izglītības konferencē pulcējās vairāk kā 160 ar izglītības nozari saistīti speciālisti, lai diskutētu par izglītības attīstību novadā un uzklausītu atbildīgo institūciju informāciju par aktualitātēm jaunajā mācību gadā.

 

Konferenci atklāja Ķekavas novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš, kurš pasniedza Latvijas Valsts prezidenta pateicības vēstules Ķekavas novada kolektīviem, kas piedalījās X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Viņš citēja prezidenta vēstuli, kurā valsts prezidents izsaka pateicību pašvaldībai par morālo un finansiālo atbalstu Ķekavas novada skolēnu un pedagogu dalībai šajā Latvijai nozīmīgajā notikumā – Dziesmu un deju svētkos. „Valsts prezidents vēlas pateikt īpašu paldies katram kolektīvam, kas ar savu dalību, attieksmi un sirds degsmi veidoja šo svētku gaisotni un augsto māksliniecisko kvalitāti.”

 
Tāpat pašvaldības sveicienus un klātesošo aplausus saņēma arī 30 jaunie pedagogi novada izglītības iestādēs. 
 
 
 
Konferences dalībniekus uzrunāja pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājs Juris Jerums, aicinot pedagogus aktīvi iesaistīties izglītības attīstībā novadā, izskatot savas idejas un priekšlikumus pašvaldībai.   
 
 
Konferences laikā pedagogi sprieda ne tikai par izglītības attīstību, bet arī par tās kvalitāti novada izglītības iestādēs, pedagogu profesionālās prasmes paaugstināšanu, karjeras izglītības veicināšanu un jauno informācijas tehnoloģiju pielietošanu mācību procesā.
 
 
Tās ietvaros Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Inita Juhņēviča informēja klātesošos par aktualitātēm 2010./2011. mācību gadā vispārējā izglītībā, bet Valsts izglītības satura centra speciāliste Astra Aukšmuksta – par jaunumiem izglītības un audzināšanas darbā. Savukārt par aktuālo Eiropas Sociālā fonda projektā „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” stāstīja projekta vadītāja Evija Papule. Pedagogiem bija iespēja uzklausīt arī Latvijas izglītības darbinieku arodbiedrības pārstāvja Jāņa Krastiņa teikto.
 
 
Konferences otrajā daļā pedagogus un izglītības iestāžu vadītājus informēja par karjeras izglītību Ķekavas novadā (pašvaldības pārstāve Ginta Logina), par bērnudārzā „Avotiņš” uzsākto pilotprojektu „Sešgadīgo izglītojamo mācību programmas aprobācija” (bērnudārza vadītāja Baiba Jurisone), par organizāciju „Junior Achievement – Latvija”  (starptautisko projektu vadītājs Jānis Krievāns) un par plānotajiem un īstenotajiem darbiem izglītības iestāžu attīstībā Ķekavas novadā (pašvaldības pārstāve Astrīda Vītola).
Konferenci noslēdza pasniedzējas un praktiskās psiholoģes Ivetas Aunītes lekcija par dažādu vecumposmu skolēnu motivāciju mācīties un sadarboties ar pieaugušajiem - vecākiem un pedagogiem.
 
 
Šāda vērienīga izglītības konference Ķekavas novadā notika pirmo reizi, un tās rīkotāji, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa, izsaka cerību, ka tā nākotnē varētu izvērsties kā labās prakses piemērs un kļūt par tradīciju.
 
 
Izglītības konferences dalībniekus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja Ķekavas Mūzikas skolas pedagogi.
 
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
  Drukāt