Ķekavas novadu pārstāv starptautiskā konferencē Beļģijā

Domes priekšsēdētājs Valsts Variks un Attīstības daļas speciālists Māris Ozoliņš no 22.aprīļa līdz 24.aprīlim piedalījās konferencē „Gadsimts masu iznīcināšanas ieročiem: Pietiek!” („A Century of Weapons of Mass Destruction: Enough!”), kas bija veltīta simtgades piemiņai pirmajai ķīmisko ieroču izmantošanai Pirmā pasaules kara laikā.

 

Konferences pirmās dienas laikā notika piemiņas brīži Pirmā pasaules kara laikā kritušo upuru piemiņas vietās, pie vienas no tām („The Brooding Soldier” – „Sērojošais karavīrs”) domes priekšsēdētājs teica runu veltītu vēsturiskajiem notikumiem saistībā ar ķīmisko ieroču (gāzes) izmantošanu Ķekavas novada pašvaldības teritorijā Nāves salā 1916.gadā 1.pasaules karā.

 

Pasākuma dalībnieku līmenis bija augsti pārstāvēts, ieskaitot Beļģijas karali, ārvalstu vēstniekus, pašvaldību pārstāvjus, kā arī pārstāvjus no starptautiskām organizācijām, kas nodarbojas ar miera un globālās atbruņošanās jautājumiem – Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas, Organizācijas par ķīmisko ieroču aizliegšanu, Apvienoto Nāciju biroja atbruņošanās jautājumos, Starptautiskā miera biroja, Organizācijas „Mēri par mieru” un citām.

 

 

Tikšanās laikā ar Ipras pašvaldības vicemēru tika apspriestas turpmākās sadarbības iespējas, virzieni un kopīga projekta sagatavošanas iespējas ES programmas „Eiropa pilsoņiem” ietvaros starptautisku aktivitāšu organizēšanai nākošā gada pasākumā, kas veltīts Nāves salas notikumu 100.gadu atcerei.

 

Konferences laikā interesi sadarbībai ar Latvijas Republikas Saeimu, Latvijas nevalstiskajām organizācijām, Ķekavas novada pašvaldību izteica dažādi konferences dalībnieki – nevalstisko organizāciju pārstāvji, Saint-Nicolas pašvaldības mērs un citi.

 

Sadarbība ar Ipras pašvaldību turpmāk arī veicinātu tūrisma nozares attīstību Ķekavas novadā, pārņemot pozitīvo Ipras pašvaldības pieredzi saistībā ar 1.pasaules kara kaujas vietu izmantošanu tūrisma nozarē.

 

Attīstības daļa
29.04.2015.

 

  Drukāt