Iedzīvotāji izmanto publiskos interneta pieejas punktus

Veiksmīgas projekta ieviešanas rezultātā Ķekavas novadā iedzīvotājiem ir pieejams bezvadu internets un vairākās vietās iespēja izmantot datoru un digitalizēt dokumentus bez maksas.

 

 

 

 

Viens publiskais interneta punkts ar pieeju datortehnikai ir Jaunatnes iniciatīvu centrā Ķekavā (JIC). Jaunieši aktīvi izmanto piedāvāto iespēju, lai iekļautos sabiedrības sociālajos, ekonomiskajos un kultūras procesos. JIC direktore Linda Vaškevica-Veita stāsta, ka internets ir kā magnēts, kas pievelk jauniešus konkrētai vietai. Un tā savukārt ir iespēja iesaistīt jauniešus citās aktivitātēs, kuras notiek JIC. Līdz ar publiskā interneta  ieviešanu, JIC jaunieši izmanto mājas darbu pildīšanai, savstarpējo projektu un aktivitāšu īstenošanai. Tas ir liels ieguvums jauniešiem.

 

Otrs bezvadu interneta punkts ar pieeju datortehnikai izvietots Daugmales Multifunkcionālā centrā. Daugmales iedzīvotājiem un Multifunkcionālā centra apmeklētājiem ir nodrošināta piekļuve internetam, kā arī ir iespēja digitalizēt dokumentus. Iedzīvotāji aktīvi izmanto iespēju saņemt publiskos pakalpojumus un izmantot labas kvalitātes internetu bez maksas.

 

Trešais publiskais interneta punkts ir izveidots Mellupos sociālajā mājā „Lilijas”. Sociālā centra vadītāja Ineta Boša ar prieku stāsta, ka līdz ar publiskā interneta punkta atvēršanu, ir aktivizējusies dzīve Mellupos - vietējie iedzīvotāji izmanto šo iespēju, lai izmantotu publiskos pakalpojumus, meklētu darbu ar interneta palīdzību, izdrukātu dokumentus, kopētu un skenētu. Līdz šim tādas iespējas iedzīvotājiem bija ierobežotas.

 

Visi pārējie bezvadu interneta pieejas punkti ir izveidoti vietās, lai nodrošinātu interneta pieejamību pēc iespējas plašākām sabiedrības grupām un visās novada teritoriālajās vienībās, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Kopumā Ķekavas novadā ierīkoti 14 interneta pieejas punkti, no kuriem trijos ir pieejams dators un dokumentu drukāšanas iespējas, bet pārējos 11 bezvadu interneta pieejas punktos jebkurš bez maksas var izmantot internetu.

 

Bezvadu interneta pieejas punktu vietas Ķekavas novadā:

 

1. Doles tautas nams, Rīgas iela 26, Ķekava,

2. Tūrisma informācijas centrs, Rīgas iela 26, Ķekava,

3. Ķekavas vidusskolas sākumskola, Nākotnes iela 1c, Ķekava,

4. Jaunatnes iniciatīvu centrs, Skolas iela 2, Ķekava,

5. Ķekavas novada administrācija, Gaismas iela 19 k-9, Ķekava,

6. Ķekavas sporta klubs, „Bultas”, Ķekava,

7. Sociālās mājas, ”Lilijas”, Mellupi,

8. Katlakalna tautas nams, Pļavniekkalna iela 35, Katlakalns,

9. PII Zvaigznīte, Jaunatnes iela 2, Valdlauči,

10. Baložu ambulance, Rīgas iela 2-8, Baloži,

11. Parks pie pārvaldes, Uzvaras prospekts 1a, Baloži,

12. Parks pie kultūras nama, Skolas iela 4, Baloži,

13. Daugmales Multifunkcionālais centrs, Daugmale,

14. Dienas centrs „Adatiņas”, Daugmale.

 

Vienošanās Nr.3DP/3.2.2.2.0/14/IPIA/VRAA/028/010 „Publisko interneta pieejas punktu attīstība Ķekavas novadā” par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu tiek īstenota darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.2.prioritātes „Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana” 3.2.2.pasākuma „IKT infrastruktūra un pakalpojumi” 3.2.2.2.aktivitātes „Publisko interneta pieejas punktu attīstība” ietvaros. Projekta budžets ir 15 712,50 EUR, no tā Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 13 355,62 EUR. Atlikušais ir valsts budžeta un pašvaldības līdzfinansējums.

 

 

 

Attīstības daļa
29.04.2015.

  Drukāt