Apkopoti Ķekavas novada iedzīvotāju foruma rezultāti

Ķekavas novada Iedzīvotāju forums norisinājās 2015.gada 28.martā  Ķekavas vidusskolā. Foruma mērķis bija radīt pamatu Ķekavas novada kopienu fonda izveidei, sekmēt dažādu sabiedrības grupu un sektoru sadarbību, iedzīvotāju līdzdalību vietējās kopienas plānošanā un plānotā īstenošanā, veicinot Ķekavas novada attīstību.

 

 

Forumā piedalījās 130 novada iedzīvotāji, to skaitā uzņēmēji, pašvaldības un NVO organizāciju pārstāvji, skolotāji, pensionāri un jaunieši, lai pārrunātu problēmas un vienotos par to risinājumiem, uzņemtos iniciatīvu un atbildību par savu novadu un uzlabotu savas dzīves kvalitāti papildus tam, ko jau piedāvā pašvaldība.

               

Foruma laikā iedzīvotāji kā galvenos veicamos darbus un projektus izvirzīja vienota veloceliņa izveidi Ķekavas novadā, alternatīvas izglītības iestādes un amatu centra - darbnīcas izveidi, jauniešu iniciatīvu centra izveidi Baložu pilsētā, aktīvas atpūtas nodrošināšana, kultūras pasākumu pieejamība attālāko apvidu iedzīvotājiem un mūsdienu tehnoloģiju apguve senioriem.

 

Projektu tālāka attīstība pēc Iedzīvotāju foruma lielā mērā būs atkarīga no Ķekavas novada iedzīvotāju aktivitātes un vēlmes darboties. Prieks, ka lielai daļai projektu ideju jau foruma dienā izdevās pulcēt ap sevi interesentus un izveidot rīcības grupas, kas ir jau tikušās drīz pēc foruma vai vienojušās tikties vēlāk.

 

Biedrība „Partnerība „Daugavkrasts” forumā izskanējušos viedokļus ņems vērā, izstrādājot stratēģiju jaunajam plānošanas periodam, savukārt Ķekavas pašvaldība - aktualizējot novada attīstības stratēģiju.

 

Ja arī Jūs vēlaties iesaistīties kādā no projektu darba grupām, sazinieties ar biedrību „Partnerība „Daugavkrasts”.

 

Ar foruma rezultātiem varat iepazīties šeit.

 

 

                               

 

 

Foruma rīcības komiteja
14.05.2015.

 

 

   

 

  Drukāt