Ķekavas novada pajūgu braucēji veiksmīgi startē sacensībās

Ķekavas novada pajūgu braucēji veiksmīgi sākuši sacensību sezonu. Pirmās svarīgās sacensībās notika 1. un 3. maijā Lietuvā, jāšanas sporta kompleksā ‘’Nacionalinis važiavimo kinkiniais centras’’.  Tās bija starptautiskās FEI  CAI 1*līmeņa sacensības. Uz sacensībām devās sekojoši  sportisti no Ķekavas novada- Zane Krūmiņa, Eduards Krūmiņš ar zirgu  Orkāns, Megija Sargsjane ar zirgu Lukass Portmors B, Anita Tašiņa, Zigmunds Tašiņš ar zirgu Fortūna.

Sacensību mērķis bija  Megijai Sargsjanei un Anitai Tašiņai iegūt starptautisko kvalifikāciju, kas ļauj startēt nākamā CAI 2*līmeņa sacensībās. Šis uzdevums tika veiksmīgi izpildīts un gan Megija, gan Anita ir ieguvušas tiesības piedalīties šogad septembrī CAI 2* sacensībās pajūgu braukšanā, kas notiks Lietuvā. Megija Sargsane bija šo sacensību jaunākā dalībniece un tā kā šo sacensību organizators nebija paredzējis junioru klasi, tad viņa startēja pieaugušo konkurencē.

Zane Krūmiņa starptautisko kvalifikāciju ieguva pagājušajā gadā, kad Ķekavā  tika rīkotas CAI 1* līmeņa sacensības.

 

Pēc nedēļas, 9. maijā, Tērvetē notika sacensības pajūgu braukšanā ‘’Tērvetes pavasaris’’.

Zane Krūmiņa un  Edurads Krūmiņš zirgu vienjūgu klasē ar zirgu Orkāns izcīnīja 1.vietu, bet ar Lukasu Portmoru B  3.vietu. Anita Tašiņa un Zigmunds Tašiņš ar zirgu Fortūna zirgu vienjūgu klasē izcīnīja 2. Vietu, bet ar Sultānu atvērtajā klasē pārliecinoši 1. vietu. Megija Sargsjane ar Lukasu Portmoru B junioru klasē izcīnīja 2. vietu.

 

 

                                                                                             Zane Krūmiņa
Biedrība ‘’Zelta rati’’
26.05.2015.

  Drukāt