Top virtuālais muzejs!

Mīļie Ķekavas novada iedzīvotāji. Aicinām Jūs aktīvi piedalīties jauna virtuālās muzeja izveidē!

 

Biedrība „Solis tuvāk” programmas „Eiropa pilsoņiem” ietvaros realizē projektu "Reflections of the Future". Projekta mērķis ir veicināt jauniešu sapratni par komunisma noziegumiem Eiropā, dokumentēt un saglabāt šo vēstures mantojumu stāstu formā. Projektā ir iesaistītas 10 dalībvalstis: Bulgārija, Latvija, Igaunija, Dānija, Rumānija, Ungārija, Serbija, Polija, Grieķija un Itālija. Projekta rezultātā tiks atklāts virtuāls vēstures muzejs, kura materiālu apkopošanā aicinām iesaistīties ikvienu, kas glabā atmiņas vai ir saglabājis fotogrāfijas par notikumiem, kas risinājās Latvijā komunisma režīma laikā.

 

Projekta gaitā tiks apmeklēti vēstures muzeji, kas glabā materiālus par komunisma noziegumiem (Stūra māja, ), būs iespēja noskatīties dokumentālās un mākslas filmas par dažādiem vēstures notikumiem, notiks tikšanās ar cilvēkiem, kam ir ko pastāstīt no personiskajām un vecāku atmiņām.

 

Lai izveidotu pēc iespējas vēstures materiāliem bagātu un patiešām interesantu virtuālo muzeju, aicinām iesūtīt stāstus par komunisma noziegumiem Latvijā, kurus ir stāstījuši vecāki un vecvecāki. Stāstus sagaidām gan videoversijā, gan tekstuālā veidā, gan ar fotoliecībām.

 

Katram, kurš piedalīsies stāstu apkopošanā, tiks balva no biedrības „Solis tuvāk” – iespēja bez maksas piedalīties muzeju apmeklējumos.

 

Labāko stāsta autoriem būs īpašas dāvanas !

Gaidām stāstus līdz š.g. 20. jūlijam. Aicinām tos sūtīt uz e-pasta adresi solis.tuvak@inbox.lv vai iesniegt personiski, iepriekš sazinoties ar biedrības pārstāvjiem pa telefonu 26498978.

  Drukāt