Ķekavas novada bērniem 1.septembrī jaunas, plašas telpas

 

Ķekavas novada pašvaldības bērniem tagad iespējams mācīties tuvāk mājām, nemērojot tālo ceļu uz izglītības iestādi citā novadā. Problēmu ar akūtu vietas trūkumu sākumskolu skolēniem Ķekavas novada Dome atrisināja pie Ķekavas vidusskolas un Pļavniekkalna sākumskolas uzstādot Cramo pārvietojamās moduļu sistēmas, kurā izbūvētas attiecīgi divas un trīs papildus klases, kā arī citi mācību kabineti. Jauno telpu atklāšana notika 1.septembrī.
 
 
 
Ķekavas vidusskolā un Pļavniekkalna sākumskolā ir paplašinātas telpas un šogad savā novadā mācību gaitas uzsāka vairāk kā 100 bērni.Visiem Ķekavas vidusskolas skolēniem līdz šim nebija iespējas apmeklēt skolu savā novadā, jo esošās telpas nespēja nodrošināt vietu visiem bērniem. Līdz šim ap 130 skolēni bija spiesti mācīties citā novadā vai pilsētā, kas radīja būtiskus izdevumus pašvaldībai. Ņemot vērā, ka Latvijas izglītības sistēma paredz, ka nauda seko skolēnam, katru gadu pašvaldība maksāja ap 450 000 Ls no sava budžeta.
 
 
 
Roberts Jurķis, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs: „Esošā situācija tika risināta pateicoties Cramo pārvietojamām moduļu sistēmām. Šīs sistēmas pašvaldība iznomā no uzņēmuma un šobrīd pie Ķekavas vidusskolas un Pļavniekkalna sākumskolas papildus telpas tika izveidotas no septiņiem moduļiem katrā un mācības uzsāktas attiecīgi divās un trijās mācību klasēs. Moduļus pie sākumskolas no uzņēmuma Cramo esam iznomājuši uz trim gadiem, bet pie vidusskolas uz diviem gadiem. Šādu moduļu noma pašvaldībai izmaksā krietni mazāk, nekā maksāt citiem novadiem vai pilsētām par tiem Ķekavas novada skolniekiem, kas tur mācās, turklāt tas ir labākais pagaidu risinājums, jo jau nākamgad plānota jaunas skolas būvniecība, kuru plānots pabeigt līdz 2012.gadam.”
Moduļu, kuri atrodas pie Pļavniekkalna sākumskolas, nomas cena ir 1323 Ls (bez PVN/mēnesī), tāda pati nomas cena ir arī moduļiem kas izvietoti pie Ķekavas vidusskolas. Katras skolas piebūves apjoms ir 189 kv.m.
 
 
 
Ričards Batarags, SIA Cramo nomas tīkla direktors: „Moduļu lielākā priekšrocība ir tā, ka telpas ir iespējams iegūt tur, kur tās ir vajadzīgas, nevis pielāgot esošās telpas, kuras ir neatbilstošas vai neatrodas īstajā vietā. Ķekavas novada skolu gadījumā no moduļiem tika izveidotas piebūves jau pie esošas infrastruktūras, neveidojot jaunu skolu. Turklāt to izdevās panākt nieka 14 dienās, iekļaujot transportēšanu, uzstādīšanu un apdari. Noslodzei pieaugot, skolu tik pat ātri iespējams papildināt ar vajadzīgo moduļu skaitu, savukārt, tai samazinoties, liekos moduļus demontēt un atdot atpakaļ iznomātājam, šajā gadījumā - SIA Cramo, tādejādi optimizējot pašvaldības ekspluatācijas izmaksas.”
 
 
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
 
 
  Drukāt