Pierīgas pašvaldības sadarbosies uzņēmējdarbības veicināšanā
Pierīgas pašvaldību uzņēmējdarbības speciālisti vienojas par kopīgu darbu uzņēmējdarbības atbalsta aktivitāšu īstenošanā, lai jauno darba devēju novados kļūtu vēl vairāk.
 

Kā portālu "Aprinķis.lv" informēja Rīgas plānošanas reģiona Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu informācijas un uzņēmējdarbības centrs, tikšanās ar Pierīgas pašvaldību uzņēmējdarbības speciālistiem notika 27. maijā. Tās laikā tika diskutēts, kā sadarbojoties panākt, lai jauno uzņēmēju Pierīgas novados kļūtu vēl vairāk.



Pēc ES struktūrfondu informācijas un uzņēmējdarbības centra vadītājas Daces Grīnbergas teiktā, viens no Rīgas reģionālā uzņēmējdarbības centra veiksmīgas darbības garantiem ir pašvaldību uzņēmējdarbības speciālistu sadarbības tīkla nostiprināšana, aptverot visas Rīgas plānošanas reģiona teritorijā ietilpstošās pašvaldības. Tāpat esot svarīgi mērķtiecīgi koordinēt uzņēmējiem nepieciešamās informācijas sagatavošanu un nodošanu.



Atzinīgi tika novērtēta arī līdzšinējā pašvaldību uzņēmējdarbības speciālistu sadarbība. Ķekavas novada projektu vadītājs Jānis Ābols īpaši uzsvēra reģionālas investīciju teritoriju un uzņēmējdarbības resursu platformas attīstīšanas nozīmi investoru piesaistei.
 


Savukārt Limbažu novada uzņēmējdarbības konsultants Agris Vēveris, daloties savā profesionālajā pieredzē, aicināja apzināt reģiona darba tirgus vajadzības, identificēšanas nepieciešamību, kas ļautu produktīvi organizēt darba spēka profesionālās pilnveides pasākumus.



Bet Jaunpils novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Vija Zīverte kā vitāli nepieciešamu informācijas avotu ikdienas darbā ar uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem izcēla reģionālo ES struktūrfondu informācijas centru veidoto vietni, bet Ropažu novada domes Attīstības nodaļas vadītājs Valdis Valtenbergs rosināja organizēt regulārus biznesa ideju konkursus plānošanas reģiona mērogā.



Tāpat tikšanās laikā tika apzināti instrumenti jauniešu uzņēmējdarbības spēju veicināšanai Rīgas apriņķi. Pašvaldību pārstāvjiem par to, kā stimulēt jauniešu interesi par uzņēmējdarbību, stāstīja kolēģi no Alojas un Salacgrīvas, kā arī SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" un "Junior Achievement – Young Enterprise Latvija" pārstāvji.

 

 

 

Aprņķis.lv
12.06.2015.

 

  Drukāt