Atkritumu apsaimniekošana Katlakalnā

Informējam Katlakalna iedzīvotājus, ka šī gada jūnija sākumā likvidēts publiskais atkritumu šķirošanas punkts Pļavniekkalna ielā, Katlakalnā pretī Tautas namam.

 

Novērots, ka gan vietējie iedzīvotāji, gan garāmbraucēji pie šķirošanai paredzētajiem konteineriem atstāja lielos daudzumos maisus ar nešķirotajiem atkritumiem- autoriepām, mēbelēm, celtniecības darbu atkritumiem un citām liekām mantām, kas nekādi neatbilda atkritumu šķirošanas principiem šajā punktā, kur bija novietoti speciāli konteineri tikai papīram, stiklam un plastmasai.

Tādā veidā citu kārtīgi sašķirotais materiāls tika neatgriezeniski sabojāts, kā arī apkrautie konteineri regulāri veidoja nepievilcīgu skatu.

 

Vēsturiski šis šķirošanas punkts tika izveidots pēc pašvaldības iniciatīvas Katlakalna ciemata iedzīvotāju ērtībām, lai būtu iespēja izmest tīrus šķirotos atkritumus, nemeklējot tuvāko daudzdzīvokļu nama konteineru laukumu.

 

Atgādinām, ka nešķirotu atkritumu izmešana pieļaujama tikai tvertnēs nešķirotajiem atkritumiem – līguma noslēgšana katram individuālās mājas saimniekam par atkritumu apsaimniekošanu ir obligāta! Lai samazinātu savu kopējo izvedamo atkritumu daudzumu un līdz ar to arī izmaksas, savus pareizi šķirotos atkritumus arī ir iespējams izmest atkritumu šķirošanai paredzētajās tvertnēs pie daudzdzīvokļu mājām – šo tvertņu iztukšošana notiek bez maksas.

 

Uz šo brīdi Ķekavas pagasta administratīvajā teritorijā sadzīves atkritumus tiesīgs apsaimniekot SIA „Vides pakalpojumu grupa” – tel.67461592, kas var nodrošināt arī tīru šķiroto atkritumu savākšanu no iedzīvotājiem, veikaliem, iestādēm.

 

Jo vairāk no mums šķiros atkritumus pareizi, jo ātrāk mums izveidosies stabila atkritumu šķirošanas sistēma, līdzīgi kā Vācijā un citās valstīs. Mēs visi gribam dzīvot lētāk un tīrā, sakoptā vidē - tas ir viens solis tuvāk šim mērķiem!

 

Lūdzam arī sekot līdzi pašvaldības aktualitātēm atkritumu apsaimniekošanas jomā - pašreiz norit publiskā iepirkuma procedūra atkritumu apsaimniekotāja izvēlei Ķekavas novadā turpmākiem gadiem, kā rezultātā visiem iedzīvotājiem tiks piedāvātas jaunas šķirošanas iespējas, īpašu akcentu liekot uz individuālo māju iesaistīšanu atkritumu šķirošanas sistēmā.

 

 

Vides daļa
15.06.2015.

  Drukāt