Saules stariem un pozitīvām emocijām pilni aizvadīti Ķekavas novada svētki

20. jūnijā ar pārdomātu un daudzveidīgu programmu tika aizvadīti Ķekavas novada svētki, kurus lutināja saules stari un novadnieku pozitīvās emocijas. Svētku rīkotāji aktivitātes piedāvāja visas dienas garumā - sākot ar mājražotāju tirdziņu rīta agrumā un noslēdzot ar Jauno Jāņu orķestri un zaļumballi grupas “BET, BET” vadībā jau Vasaras Saulgriežu rītā.

 
Uzrunājot novadniekus svētku koncertā “Ielīgošana vasaras vārtos”, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks uzsvēra, ka šogad Ķekavas novada svētki tiek svinēti ļoti īpašā laikā - dienu pirms īstajiem Vasaras saulgriežiem, kad visa daba ir pašā plaukumā un gatava mums dāvāt visu to labāko, ko ir sarūpējusi.


“Šis ir īpašs laiks, lai mēs ikkatrs varētu vairāk veltīt laiku viens otram un arī sev, atrasties dabā un uzņemt tās labumu. Tas ir labo domu laiks, un kopā izdziedātās latvju dziesmas un izdejotās dejas ievirpuļo gaisā pozitīvo un maģisko spēku, kas lieti mums noderēs visam gadam,” atzina V.Variks.


Viņš pateicās visiem svētu dalībniekiem un organizatoriem, kas sarūpējuši tik skaistus svētkus, kā arī novelēja lustīgus gaidāmos Līgo svētkus.


Koncerta laikā tika sumināti arī Daugmales pagasta ģerboņa grafiskā zīmējumu ideju konkursa laureāti, kurus paziņoja un sveica konkursa žūrijas pārstāvji – Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš un deputāts Arnolds Keisters.


Šajā konkursā pirmā vieta tā arī netika aizpildīta, taču 2. vietu ieguva Ķekavas Mākslas skolas pedagoģe Zīle Ozoliņa-Šneidere, balvā saņemot 100 eiro, bet 3. vietu - Līna Baranova, saņemot 50 eiro. Savukārt veicināšanas balvas izcīnīja Kate Katrīna Minkevica un Matīss Mārtiņš- Drava.


Taču šī nebija vienīgā sumināšana. Svētku koncertā “Ielīgošana vasaras vārtos” tika pasniegta arī “Daugavas Savienības” balva. To 2015. gadā ieguva Tautas Lietišķās Mākslas audēju studijas „Ķekava” dalībniece, Ķekavas novada tautas tērpa autore Ligija Siliņa par Daugavas ielejai raksturīgo kultūras, tautas mākslas vērtību un mantojuma saglabāšanu un attīstīšanu. Balvā Ligija saņēma ne tikai atzinības rakstu, bet arī ieguva “taustāmu” balvu - 700 eiro.


Visas dienas garumā svētku viesi varēja ne tikai iemācīties paši novīt zāļu vainagu, bet arī doties uz Doles Tautas namu, lai aplūkotu Netradicionālo vainagu izstādi un nobalsot par sev vistīkamāko. Izstādi apskatīja un savu balsi “nodeva” gandrīz 500 cilvēku. Pēc skatītāju domām, 1. vietu netradicionālo vainagu konkursā ieguva deju kolektīva "Sidrabaine" veidotais vainags no plastmasa glāzītēm, 2. vietu - sieviešu kora "Daugaviete" darinātais vainags no metāla blašķītēm, bet trešo – Tautas lietišķās mākslas studijas audējas Anna Āboliņas vītais garšvielu vainadziņš, kas tika veidots no burkāniem, dillītēm un citiem garšaugiem. Savukārt 4. vietu ieguva Daugmales kultūras darbinieces Rūta Ziemeles no papīra darinātais rozā taurenīšu vainags. Bet dalīto piekto vietu ieņēma jauniešu padomes veidotais vainags no mikroautobusu biļetēm un 11 gadus vecās Agnes darinātais kronis no metāla karotītēm.


Netradicionālo vainagu konkursa uzvarētājus sveica Ķekavas novada domes Kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs Aigars Vītols un Ķekavas pagasta kultūras centra direktore, deputāte – Vēsma Ozoliņa.


Savukārt, kā bērni ir gatavi piedalīties gaidāmajos Dziesmusvētkos, to viņi kopā ar saviem pedagogiem lieliski apliecināja koncertā “Pastalu grīdā, balsi gaisā!”, bet modernos ritmus izjust koncertā “Citas dziesmas un dejas”.


Novada svētku ietvaros lielu rosību varēja novērot jauniešu vidū, jo Ķekavas novada jauniešu padome un Jaunatnes iniciatīvu centrs bija sarūpējuši jauniešiem labdarības akciju “Atver durvis mākslai” un jauniešu sētu “Dod pieci”. Bet tikai pieaugušajiem bija iespēja darboties Nerātno dainu darbnīcā Ķekavas novadpētniecības muzejā un izbaudīt pirts priekus Ķekavas parkā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa
22. 06.2015.




 

  Drukāt