Svētdien „Ūdens prieki” Annas dienas tirgū

26. jūlijā plkst. 8.00 -15.00 pie Doles Tautas nama Ķekavā norisināsies Annas dienas tirgus "Ūdens prieki".

 

Tirgus veltīts ūdens tēmai un atpūtai pie ūdens, ūdens atrakcijām un citām aktivitātēm. Tirgus laikā notiks arī dažādas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem.

 

Tirdziņā varēs iegādāties jau  ierastās preces - apģērbu, apavus un citas sadzīvei nepieciešamās lietas, kā arī dažādus mājražotāju gardumus un amatnieku izstrādājumus.

 

Tirdziņā aicināti piedalīties arī tūrisma uzņēmēji, kuru darbība saistīta ar ūdeni (SPA, pirtis, makšķerēšanas pakalpojumi, laivu nomas utt.). Aicinām pieteikties arī uzņēmējus, kas ražo un tirgo dažādas ar ūdeni saistītas preces - vannas, baseinus, strūklakas, ūdens atrakcijas utt.

 

Par pieteikšanās kārtību tirgotāji var uzzināt, apmeklējot www.parturismu.lv.

 

Tirdziņi Ķekavā – vieta, kur iegādāties visu nepieciešamo

 

Nav jāmēro ceļš līdz Rīgas centram, lai nopirktu preces mājai un ģimenei. Reizi mēnesī Ķekavā notiek tirgus, kurā ir plaša dažādu preču izvēle.

 

Tirdziņi norisinās no aprīļa līdz pat novembra sākumam. Katram ir arī sava tematika. Aprīlī tirgus tika veltīts Lieldienām, savukārt maijā paralēli lielajam Vasaras svētku tirgum notika arī krāmu tirdziņš, kurā piedalījās vairāk nekā 20 gan Ķekavas novada iedzīvotāji, gan viesi no citiem novadiem. Piedāvājumā bija gan apavi, gan apģērbi, gan dažādas bērnu rotaļlietas. Tirdziņa apmeklētāji lielu interesi izrādīja par dažādām sadzīviskām lietām – traukiem, binokļiem, skaņuplatēm. Bija arī pa kādam atradumam ar „odziņu”.

 

Maija tirgū Ķekavā bija sabraucis rekordliels tirgotāju skaits – vairāk nekā 100 tirgotāji. Plaša bija stādu izvēle, arī amatnieki un mājražotāji bija pārstāvēti lielā pulkā.

 

Novada svētku ietvaros Skolas ielu piepildīja tirgotāji ar precēm, kuras gan lieli, gan mazi varēja izmantot Līgo un Jāņu svinēšanā. Veiklās rokdarbnieces bija sagatavojušas dažādas stilizētas rotaslietas, vainadziņus un citas krāsņumlietas. Meistari rūpējās, lai līgotājiem nebūtu jāuztraucas par to, kur cept gaļu, jo bija liela grilu izvēle. Siera, vīna un saldumu tirgotāji nodrošināja tirgus apmeklētājus ar svētku galdam nepieciešamajām lietām. Apmeklētāji varēja nobaudīt dažādus saldējuma veidus, jo saldējuma gatavotāji bija atbraukuši gan no Ikšķiles, gan Skrīveriem, gan Rīgas.

 

Vairāk informācijas var uzzināt www.parturismu.lv.

 

Ķekavas novada

Tūrisma koordinācijas centrs

14.07.2015.

  Drukāt