Atjauno rotaļu laukumus Ķekavas novadā

Rotaļu laukumi ir vieta, kur bērniem, sevišķi vasaras periodā, aktīvi pavadīt laiku, tādēļ būtiski tos uzturēt kārtībā, lai rotaļu vide būtu droša un bērniem draudzīga.

 

 

Šogad pašvaldība sevišķu vērību pievērš smilšu kastēm - tās tiek gan atjaunotas, gan uzstādītas no jauna vietās, kur iepriekš nebija pieejamas. Kopumā ir atjaunotas četras smilšu kastes Valdlaučos un Ķekavā. Jāatzīmē, ka smilšu kastēs katru pavasari tiek nomainītas smiltis.

 

Valdlaučos un Ķekavā pie diviem rotaļu laukumiem ir uzliktas brīdinājuma zīmes vecākiem, lai atgādinātu, ka bērniem līdz 7 gadu vecumam rotaļu laukumā jāuzturas pieaugušo uzraudzībā. Uz šīm informatīvajām zīmēm ir norādīts arī Reģionālās pašvaldības policijas telefona numurs, ko iedzīvotāji aicināti izmantot, ja bērnu rotaļu laukumos pamana vandāļus vai ievērojuši citas nekārtības.

 

Šogad Ķekavā ir uzstādītas arī divas Lieldienu šūpoles - vienas tā dēvētajā "saliņā", bet otras ābeļdārzā pretī vecajai sākumskolai.

 

Pašvaldība regulāri apseko bērnu laukumus un sastāda sarakstu ar veicamajiem darbiem, bet jāpasakās arī iedzīvotājiem, kuri ziņo par rotaļu laukumiem, kam nepieciešama atjaunošana.

 

Informējam, ka plānotā parka projekta ietvaros paredzēts pilnībā atjaunot un uzlabot rotaļu laukumu "saliņā", bet pagaidām to vienkārši uztur kārtībā. Tiek sekots līdzi arī rotaļu laukumiem pie daudzstāvu mājām - tās rotaļu ierīces, kuras nevarēs atjaunot, uzstādīs no jauna. Atgādinām, ka rotaļu laukumi pie daudzstāvu mājām ir paredzēti pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

20.07.2015. 

  Drukāt