Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks: atklātie pārkāpumi Baložu komunālajā saimniecībā ir neērti opozīcijas deputātiem

 Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks (Vidzemes partija) uzskata, ka SIA “Baložu komunālā saimniecība” izsaimniekošanas atklāšana, vainīgo personu noskaidrošana un saukšana pie atbildības ir radījusi neērtu situāciju opozīcijas deputātiem.

 

Šī situācija ir neērta partijas “Vienotība” deputātiem, it sevišķi iepriekšējā domes sasaukuma domes priekšsēdētājam, līdzšinējam opozīcijas deputātam Robertam Jurķim, kurš bija atbildīgs par šī uzņēmuma uzraudzību, un “Saskaņas centra” deputātiem, kuri bija vadošie darbinieki Baložu komunālajā saimniecībā.

 

Tas, pēc domes priekšsēdētāja Valta Varika domām, ir, iespējams, galvenais iemesls opozīcijas deputātu vēlmei atbrīvot viņu no amata, jo lielākā daļa no deputātiem, kuri ierosinājuši domes priekšsēdētāja maiņu, ir bijuši saistīti ar Baložu komunālo saimniecību un tās uzraudzību iepriekšējā domes sasaukuma laikā.

 

Šīs problēmas, tai skaitā mantas un finanšu līdzekļu iespējamo izšķērdēšanu Baložu komunālajā saimniecībā, kas tika pieļautas iepriekšējā domes sasaukuma laikā, konstatēja un apstiprināja arī Valsts kontrole. Šajā sakarā atsevišķās lietās procesuālās darbības jau veic tiesībsargājošās iestādes.

 

Pēc pašvaldības rīcībā esošās informācijas ir uzsākts kriminālprocess par pretlikumīgu finanšu līdzekļu izmaksāšanu Baložu komunālās saimniecības bijušai valdes priekšsēdētājai Olitai Krastiņai (“Saskaņas centrs”), ko veicis toreizējais domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis.

 

Tāpat esošā dome Valta Varika vadībā  Baložos apturēja pašvaldībai un iedzīvotājiem neizdevīgu 8 milj. eiro siltumapgādes projektu, kas tika pieņemts iepriekšējā domes sasaukuma laikā, ko tolaik vadīja pašreizējais domes opozīcijas deputāts Roberts Jurķis (“Vienotība”).

 

Izbrīnu izraisa arī nacionālās apvienības “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un “Saskaņas centra” deputātu saliedēšanās šajā jautājumā, kuri pārstāv divu absolūti pretēju partiju programmu ideoloģijas.

 

Taču, lai arī kāds būtu ceturtdienas domes deputātu balsojums, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks (Vidzemes partija) cer, ka tiks turpināti uzsāktie darbi  - šobrīd noslēdzas Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecības iepirkums, uzsākta Rīgas ielas Baložos rekonstrukcija un Pļavniekkalna ietves 3. kārtas izbūve, tiek veikti Pļavniekkalna sākumskolas piebūves un Ķekavas Mākslas skolas projektēšanas darbi. Tāpat ir jāturpina uzsāktais Ķekavas parka projekts un jāmeklē Eiropas finansējums šobrīd izstrādātajam Ķekavas stadiona projektam.  Tāpat V. Variks aicina turpināt aizstāvēt novada un iedzīvotāju intereses saistībā ar dzelzceļa “Rail Baltica” izbūvi Ķekavas novadā.

 

Ķekavas novada pašvaldībā un Baložu komunālajā saimniecībā ir ieviesti gandrīz visi apjomīgie Valsts Kontroles ieteikumi, kā arī ir izveidota stabila finansiālā situācija, par ko liecina gan pašvaldības budžets, gan saņemtās atļaujas ņemt aizņēmumus novada attīstībai svarīgiem projektiem. Šobrīd arī noslēdzas vainīgo personu sarakstu iesniegšana Valsts kontrolei, kas būs tieši atkarīga no domes vadības.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
21.07.2015.

  Drukāt