Asfaltēs ceļa posmu Medemciems-Baloži un izbūvēs gājēju ietvi Katlakalnā

Aizvadot pirmās būvsapulces, šobrīd norit sagatavošanas darbi, lai jau nākamajā nedēļā Baložos un Katlakalnā varētu uzsākt īstenot divus projektus -  rekonstruēt Rīgas ielas posmu Baloži-Medemciems un izbūvēt Pļavniekkalna ielas ietvi Katlakalnā. 

 

 

Šo projektu īstenošanai Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi aizņēmumus, jo tā gada laikā ir sakārtojusi savu saimniecisko darbību pēc Valsts kontroles ieteikumiem un pašvaldībā ir nodrošināta stabila finansiālā situācija.

 

Rīgas ielas rekonstrukcijas izmaksas ir 383 833 eiro, 70% no tiem ir aizņēmums, bet Pļavniekkalna ietves izbūve - 372 870 eiro, kur aizņēmums veido 70%  no summas.

 

Abus projektus plānots nodot ekspluatācijā līdz šī gada 30. novembrim, kur pēdējais mēnesis aizritēs dokumentācijas sagatavošanai. Tā kā reālos darbus plānots pabeigt oktobrī.

 

Ķekavas novada pašvaldība atbilstoši izstrādātajam projektam Baložu pilsētā asfaltēs Rīgas ielas posmu aptuveni 650 metru garumā (no Valsts policijas ēkas līdz Olaines novada robežai), izveidos gājēju un veloceliņu, kā arī izbūvēs apgaismojumu un lietus ūdens kanalizāciju.

 

Pēc rekonstrukcijas veikšanas  Ķekavas novada pašvaldība lems arī par satiksmes intensitātes ierobežošanu šajā ceļa posmā,  lai mazinātu apgrūtinājumus Baložu pilsētas iedzīvotājiem sakarā ar lielo transporta kustību.

 

Savukārt, runājot par otru projektu – tā laikā tiks izbūvēta gājēju ietve atlikušajā Pļavniekkalna ietves posmā Katlakalnā – no Pļavniekkalna sākumskolas līdz autoceļam V2, tiks izveidotas divas autobusu stāvvietas pie Katlakalna Tautas nama un jauna vieglo automašīnu stāvvieta Tautas nama pusē.

 

Rīgas ielas rekonstrukcijas laikā būs noteikti ceļu satiksmes ierobežojumi, kas būs atkarīgi no tā brīža veicamajiem darbiem. Tāpēc lūdzam sekot līdzi informācijai un aicinām gan iedzīvotājus, autovadītājus būt saprotošiem par īslaicīgajām neērtībām uz ceļiem saistībā ar remontdarbiem.

 

Satiksmes organizācijas shēma:

 

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
22.07.2015.

  Drukāt