Rīgas HES ūdenskrātuvē no 3.augusta līdz 18. septembrim pazeminās ūdenslīmeni

Lai nodrošinātu Daugavas hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošu ekspluatāciju 2015. gadā laika periodā no 3. augusta līdz 18. septembrim Rīgas HES ūdenskrātuvē vienlaicīgi ir plānots veikt:

 

 

  • Rīgas HES labā krasta dambja augšas bjefa nogāžu betona virsmas stiprinājumu atjaunošanas remontdarbus;
  • Ķeguma HES ūdens pārgāznes aizsprosta atjaunošanas remontu.

 

Darbu veikšanai AS „Latvenergo” šajā periodā pazeminās ūdens līmeni Rīgas HES ūdenskrātuvē par 0,90- 0,70 m.

 

Galvenie atjaunošanas darbi mainīgajā ūdens līmeņa zonā ir bojātā betona atkalšana, stiegrojuma attīrīšana, pretkorozijas apstrāde, papildu stiegrojuma montāža, betonēšana, virsmu aizsargpārklājuma uzklāšana, temperatūras un deformācijas šuvju remonts un izveide.

 

Šo darbu izpildiei ir saņemta Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes 2015. gada 30. janvāra saskaņojuma vēstule Nr. 4.4-10/733 „Par ūdens līmeņa pazemināšanu Rīgas HES ūdenskrātuvē 2015. gadā”.

 

 

AS „Latvenergo” atgādina, ka ūdesnkrātuves ietekmes zonā iedzīvotājiem un uzņēmējiem jāņem vērā iepriekšējo gadu pieredze, jāievēro visi drošības pasākumi un informējošās zīmes. Nepieciešamības gadījumā šo periodu var izmantot darbu veikšanai Rīgas HES ūdenskrātuves zonā savām vajadzībām, piemēram, krastu nostiprināšanai, piestātņu izbūvei, pludmales zonu labiekārtošanai, sakopšanai un citām saistītām aktivitātēm, ņemot vērā to, ka turpmākajos gados ūdens līmenis tiks pazemināts īslaicīgi, ar mērķi fiksēt hidrobūvju stāvokli. Šajā gadījumā nepieciešams brīdināt AS „Latvenergo” (tālr. 67728112, e-pasts: drosiba@latvenergo.lv) par veicamiem darbiem, termiņiem un sniegt atbildīgo personu kontaktinformāciju, lai saņemtu brīdinājumu par ūdens līmeņa izmaiņām vai atjaunošanu.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
29.07.2015.

 

 

  Drukāt