Andis Damlics: Jābūt komandai, kas darbojas kā Šveices pulkstenis

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics (1960) ir jau trešais no Pierīgas pašvaldību domes priekšsēdētājiem, kas pie varas nācis vēlēšanu starplaikā. Viņš vēlas, lai deputāti strādātu vienā komandā precīzi kā Šveices pulkstenis, un turpināt sava priekšteča Valta Varika iesāktos darbus.

 

– Vai priekšsēdētāja maiņa novada domē, kur 17 deputāti pārstāv astoņus dažādus politiskos spēkus, jūsuprāt, ir likumsakarība vai ārkārtējs notikums? Turklāt ikviens Pierīgas novada domes priekšsēdētājs, kurš sniedzis interviju "Rīgas Apriņķa Avīzei" un portālam "Apriņķis.lv", allaž ir sacījis, sak, kāda te politika – tikai saimnieciskie jautājumi...

– Jau 2013. gada pašvaldību vēlēšanu laikā mani uzrunāja tie paši cilvēki, kuri šogad, aicinot ieņemt domes priekšsēdētāja amatu. Tolaik mani šis amats neinteresēja, jo man bija interesants un labi apmaksāts darbs citur. Esmu inženieris mehāniķis, un mani interesēja darbs lidlaukā, kuru darīju jau kopš 1992. gada ar pārtraukumu no 2007. līdz 2010. gadam. Bet tad mani uzrunāja toreizējais satiksmes ministrs Uldis Augulis, un es kopš 2010. gada 15. decembra darbojos lidostas "Rīga" valdes sastāvā.

– Vai likumsargi – izmeklētājs un prokurors – pašlaik nemēdz atgādināt par šo laiku?

– Jā, izmeklētājs Iļja Baranovskis no Drošības policijas mani, kā arī citus lidostas "Rīga" valdes locekļus un valdes priekšsēdētāju no lieciniekiem pārcēla uz aizdomās turamajiem. Taču nu jau lieta ir nokļuvusi pie prokurora, kurš izskata uzreiz trīs lietas lidostas sakarā. Nesen mums ar viņu bija pusotru stundu gara saruna. Pēc tās sapratu, ka viss, ko esmu darījis, atstādinot no darba trīs, manuprāt, negodīgus cilvēkus, ir bijis pareizi.

– Vai jūs pats esat Ķekavas novada iedzimtais vai jaunienācējs?

– Attiecībā uz mani droši var lietot apzīmējumu "aborigēns". Patiesībā gan esmu katlakalnietis, bet Katlakalns kā apdzīvota vieta pastāvēja jau krietnu laiku pirms Ķekavas un Baložiem. Savulaik Katlakalns sākās Rīgā tur, kur tagad ir Katlakalna iela, un beidzās pie Plakanciema. Piebildīšu, ka pat Ķekavas baznīca patiesībā ir Doles baznīca, ko salas iedzīvotāji kaut kādu apsvērumu dēļ uzcēla Daugavas krastā, nevis uz salas. Mana tēva māja atrodas Katlakalnā. Es tur dzīvoju joprojām, un šajā ziņā neko netaisos mainīt.

– Bet, visticamāk, kaut ko tomēr nāksies mainīt Ķekavas domes darbā...


Pilnu interviju lasiet

 

 

 

Ģirts Kondrāts
11.08.2015.

 

  Drukāt