Par godu Ķekavas vidusskolas 40 gadu jubilejai- muzejā izstāde

Ir sācies jauns mācību gads. Ķekavas vidusskolai tas ir īpašs, jo ir pagājuši 40 gadi kopš svinīgā atvadu brīža pie Ķekavas 8- gadīgās skolas un gājiena uz jauno un plašo vidusskolas ēku. Šajos gados to ir absolvējuši ap 1400 vidusskolēnu. Kā sākās skolas celtniecība? Kādi bija skolēni pirms 40 gadiem? Cik bijušo audzēkņu ir atgriezušies skolā kā skolotāji?

 

1.septembrī Ķekavas novadpētniecības muzejā atklājām izstādi, lai kaut nedaudz ielūkotos skolas vēsturē. Taču, lai to sajustu, ir jāatceras, kas notika Latvijā 20. gs. 70. gadu sākumā. Tolaik mēs dzīvojām Latvijas PSR, Latvija bija viena no 15 padomju republikām, ritēja 9. piecgade, tie bija „ Brežņeva laiki” , stagnācija. Bet cilvēki strādāja, mīlēja, svinēja svētkus – dzīvoja. Un kā bija Ķekavā? Bija uzcelta Ķekavas putnu fabrika, jaunais ciemats, kultūras nams, ambulance un aptieka, bērnudārzs, iedzīvotāju skaits bija palielinājies. Ciema dzīvē liela nozīme bija Ķekavas PMK – celtniecības uzņēmumam un Ķekavas kolhozam. 1974. gada 14. jūnijā ( šodien tā ir Represēto piemiņas diena) tika likts pamatakmens vidusskolas ēkai un nākamā gada 25. augustā to nodeva ekspluatācijā. Nu aizritējuši 40 gadi.

 

Izstādes atklāšanā skolotājus sveica novada domes priekšsēdētājs A. Damlics. Savus vēlējumus izteica arī bijušie skolas direktori I. Bīskapa un V. Ozols. Ar klusuma brīdi tika pieminēti aizgājušie skolotāji un pirmais skolas direktors I. Briģis. 

 

Liels paldies visiem, kas dāvinājuši vai uz laiku aizdevuši fotogrāfijas, žetonus, dokumentus un citus priekšmetus. Izstāde būs skatāma 2 mēnešus un mēs priecātos to  papildināt ar jaunām liecībām par skolas dzīvi. 

 

Priecāsimies izstādē satikt bijušos un esošos skolas audzēkņus un darbiniekus.

 

 

Ķekavas novadpētniecības muzejs
08.09.2015.

  Drukāt